Tieto deti sa učia rýchlejšie ako ostatné: Otcovia v hlavnej úlohe!

Tieto deti sa učia
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-01 22:30:00 |

Je to čierne na bielom. Po prvých 4 mesiacoch rodičovstva bol zaznamenaný rast určitých častí v mozgu, zapojených do rodičovskej motivácie.

Zmena nastáva u oteckov aj bábätiek, ktoré sa vďaka otcovej prítomnosti a hravosti učia zvládať emócie. A ako sa ukázalo, učia sa aj zručnosti.

Bright Side vás prevedie štúdiou, ktorá dáva všetkých oteckov v rodičovstve na piedestál!

Prvé mesiace sú veľmi dôležité

Od prvých týždňov sa deti učia myslieť, predstavovať si a spoznávať veci okolo nich. Proces učenia sa nazýva kognitívny vývoj a deje sa priamo pred vašimi očami. Otec výrazne prispieva k tomuto procesu a najlepší spôsob, ako pomôcť, je zapojiť sa do ich výchovy už od začiatku.

Vo veku 2 rokov boli deti testované, či rozpoznávajú farby a tvary

Štúdiu vykonal tím z Imperial College London, King’s College London a Oxford University. Výskumníci natočili video s otcami, ktorí sa hrali so svojimi 3-mesačnými bábätkami 3 minúty na podložke bez hračiek, a znova ich natočili počas čítania kníh, keď dieťa dovŕšilo 2 roky.

Všimli si, že deti, ktoré zažili silný vzťah so svojimi otcami vo veku 3 mesiacov, boli schopné dosiahnuť dobré skóre v testoch vo veku 2 rokov, napríklad v rozpoznávaní tvarov a farieb. 

Aktivity na čítanie sú skvelé pre batoľatá

Štúdia tiež prišla na to, že čitateľské aktivity sú prospešné pre pozornosť, riešenie problémov a jazyk. Preto otcovia, ktorí si našli čas na to, aby čítali svojim deťom už od útleho veku pokojným a citlivým spôsobom, prispeli k ich kognitívnemu rozvoju.

Interakcia otca môže ovplyvniť sociálne správanie dieťaťa

Vďaka tejto štúdii sa odhalilo aj to, že sociálne správanie dieťaťa je ovplyvnené jeho interakciou s otcom. Ak chcete byť prítomní v živote svojho dieťaťa, možno hranie sa na dvore môžu pomôcť vášmu dieťaťu komunikovať s vonkajším svetom a stať sa aktívnejším.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia