Manžel si uvedomil, že ho nebaví byť otcom, píše žena

Manžel si uvedomil, že
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-12-11 10:30:00 |

Žena požiadala online o radu po tom, ako jej muž priznal, že sa rozhodol ju a deti opustiť, lebo si chce užiť konečne viac slobodného života.

Aj keď je výchova detí niekedy nepopierateľne náročná, prináša tiež veľa krásnych chvíľ. Jednu mamu preto šokovalo manželovo priznanie, že už má rodinného života plné zuby a nechce byť viac otcom na plný úväzok. „Máme 3 deti vo veku do 13 rokov, sme spolu viac ako 20 rokov, obaja sme štyridsiatnici,“ opísala na platforme Mumsnet.

„Manžel si neužíva žiadne aspekty toho, že je otcom. Hovorí o odchode a o tom, že chce začať odznova. Voľno od termínov, voľný čas, koníčky, život s niekým, kto bude mať rovnaké záľuby ako on, noví priatelia a vzrušenie, to je to, čo chce. Povedal, že rodinný život je preňho ako klietka a pasca,“ rozpísala sa. Priblížila aj jeho plán. Chce sa odsťahovať do miesta vzdialeného asi na tri hodiny cesty od ich terajšieho domova, vidieť deti raz mesačne na víkend a venovať sa im počas polovice letných prázdnin. „Povedal, že ma ľúbi a keby to bolo len o nás, bolo by to v poriadku, ale nie je a on veľmi bojuje s tým, že je otcom. Stalo sa niekomu niečo podobné? Toto všetko z neho vyšlo ešte na začiatku roka, ale v skutočnosti nikam neodišiel. Len vyzerá smutne a strateno," podotkla.

„Snažili sme sa vrátiť časť našej mágie zo začiatku späť, dávali sme si rande a krátke prestávky. Boli sme aj v manželskej poradni. Všetko to bolo úžasné, ale v skutočnosti to nijako nepomohlo s problémom, že nechce byť otcom," dodala.  "Čo mám robiť? Neviem si predstaviť, ako by som deti vychovávala sama. Pracujem len na polovičný úväzok a máme veľkú hypotéku," priznala hlavné dôvody obáv.

Komentujúci nenechali na mužovi suchú nitku. „Aký ľudský klenot. Myslím si, že by ste ho mali vykopnúť za to, že vás všetkých nerešpektuje. Všetci si zaslúžite niekoho lepšieho,“ poradil jej jeden z nich.

„Je mi smutno, že vašou reakciou na to je pokúsiť sa ho získať späť, ako keby to bola vaša chyba," čuduje sa ďalší.

„To je teda absolútny hlupák. Úbohé deti. Aj vy, aj ony si zaslúžia niečo oveľa lepšie,“ znie ďalší z množstva komentárov.

Strach je často dôvodom, pre ktorý zostávame v nefunkčných vzťahoch. Obvykle tým len naťahujeme čas a tak či tak dospejeme k rozchodu. V tomto prípade by bolo aj podľa odborníkov lepšie pre ženu i pre deti rozhodnúť sa pre život bez muža a otca, ktorý nechce byť otcom. Ak si žena nezačne vážiť samu seba a dôverovať si, zbytočne bude čaka ťúctu od manžela, ktorý chce rodinu opustiť.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia