Muž zakázal žene pôrod do vody: Dôvod vás dostane!

Muž zakázal žene pôrod
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.om
2021-12-03 13:46:00 |

Muž sa stal terčom kritiky na internete po tom, keď svojej žene povedal, že jej neodpustí, ak porodí dieťa do vody. Dôvod je viac než bizarný.

Zúfala žena sa obrátila na ostatných, aby zistila, či je normálne to, čo od nej chce otec dieťaťa. Nepáči sa jej, že sa snaží rozhodovať o tom, akým spôobom bude rodiť. Rozhodnutie by predsa malo byť na nej, a nie na jej manželovi.

Väčšie puto s dieťaťom

Ako sa priznala, so svojím mužom sa už niekoľkokrát pohádala, pričom predmetom výmeny názorov bolo, či má alebo nemá rodiť do vody. Najzaujímavejšie na tom je, že muž odmietal takýto pôrod i napriek tomu, že ešte nepočali dieťa! Žena však dúfa, že čoskoro otehotnie. Nesúhlasí s manželovým názorom, že "čím viac bolesti prežije, tým väčšie bude jej puto s dieťaťom", píše sa na thesun.co.uk

"Nie som ešte tehotná, ale dúfam, že v najbližších mesiacoch budem. Už dávnejšie som mu však hovorila, že v ideálnom prípade chcem pôrod do vody, no on je zásadne proti. Zastáva názor, že "normálny pôrod na súši" funguje už 1000 rokov, tak prečo by som mala chcieť niečo iné," priznala sa žena.

Zároveň dodáva, že si preštudovala niekoľko štúdií, ktoré potvrdzujú, že pôrody do vody môžu zmierniť bolesti a celkovo zlepšiť blaho matky počas pôrodu. Podľa nej je nezmysel, že by bolesť pri pôrode bola ukazovateľom toho, aké silné je matkino puto s dieťatom. Štatistiky o matkách dokonca ukazujú, že u tých, ktoré podstúpia cisársky rez, je väčšia pravdepodobnosť vzniku posttraumatickej stresovej poruchy alebo popôrodnej depresie.

Nikdy by jej to neodpustil

Frustrovaná žena sa hnevá na manžela za to, že neberie na vedomie jej názor. Aby toho nebolo málo, navrhol jej, aby sa poobzerala po náhradnej matke, ktorá je ochotná rodiť "normálne".

"Je to ako debata s dieťaťom. Nepočúva môj názor a v skutočnosti vôbec neberie do úvahy moje pocity," napísala žena a pokračuje: „Radšej by bol, keby sme našli ženu, ktorá porodí normálne, ako keby som sa ja rozhodla pre pôrod do vody. V podstate povedal, že by mi to nikdy neodpustil."

Žena navrhla, aby vyhľadali lekára, ktorý by im poradil alebo pôrodnú asistentku. Avšak muž to odmietol.

Jej príspevok na internete sa stretol so stovkami rozhorčených komentárov na adresu jej manžela. Podľa nich by mal vyrásť, ide predsa o jej telo a teda jej rozhodnutie. Dokonca sa jej niektorí pýtali, prečo chce vôbec s takým mužom dieťa.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia