Mama a otec: Týchto 8 situácií výstižne ilustruje ich odlišnú výchovu

Mama a otec: Týchto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-12-07 00:30:00 |

Rodičia majú často rozdielne postoje k výchove svojich detí. Dokonca to nie je na škodu! Ale len dovtedy, kým nejdú proti sebe a nepodrývajú jeden druhému autoritu...

Zatiaľ čo mamy sa viac boja a sú starostlivejšie, otcovia zostávajú pokojní a menej sa stresujú. Na druhej strane, mamy sú zase silnejšie a zvládnu toho viac, otcovia skôr ustúpia a sú slabší. Dôležité však je získať si pozornosť a záujem dieťaťa.

Portál Brightside.me rozobral, ako pristupujú k výchove detí mamy a otcovia.

V týchto situáciách sa prejavuje ich odlišný štýl:

Ako ukazujú deťom okolitý svet

"Pozri, aký pekný chrobáčik!" Mamičky s nadšením ukazujú svojim deťom svet okolo nich, no oteckovia majú iný triumf vo svojich rukách. Tí sa postarajú priam o zážitok: "Pozri, akého pekného chrobáčika mám na rukách! Chceš ho chytiť?"

Pri upratovaní v domácnosti

Hlavne opatrne! To je heslo mamičiek, ktoré na to upozorňujú deti, ak im dajú do rúk vysávač či handru. Otecko nad tým len mávne rukou a z upratovania spraví skôr zábavu!

Keď sa hrajú

Mamičky majú tendenciu svojim deťom ukázať, čo je to za hru a potom ich v tom nechajú samé. Oteckovia na to idú inak - priamo sa zapoja do hry.

Oteckovia sú pokojní, mamy panikária

Dve hodiny vonku bez toho, aby sa dieťa ozvalo? Reakcia mamy je jasná. Nasleduje panika, obavy a hnev na adresu dieťaťa. Otec? Ten je pokojný a skôr je nervózny zo ženinho hnevu.

Otcovia potrebujú podporu, keď idú s deťmi k lekárovi

Návšteva u lekára je pre drsnejšie pohlavie oveľa stresujúcejšia. Zatiaľ čo mamy upokojujú svoje deti, aby sa nebáli a držia ich za ruku, otcovia majú pomaly väčší strach ako samotné deti.

Balenie na cestu je práca pre mamy a zábava pre otcov

Podľa mamy netreba na nič zabudnúť, je dôslednejšia a nezabudne deti upozorniť, aby skontolovali, či majú všetko zbalené. Otcovia z toho až takú vedu nerobia.

Pri uspávaní bábätka dokážu mamičky veľa vecí a oteckovia sa zľaknú

Mamy sa postarajú o všetko, pokojne aj o dve-tri veci naraz. Oteckovia sú v tomto nešikovnejší a boja sa.

Mamy uvaria a pripravia jedlo, otcovia proste niečo dajú na tanier

Ak by ste zbadali dieťa, ako si pochutnáva na chipsoch, zatiaľ čo vy ste uvarili polievku, aká by bola reakcia mám? Chipsy by išli bokom! Oteckovia majú na to inú taktiku - ešte by sa pridali k dieťaťu a dali by si aj oni.

Bonus: Ako ostatní vidia rodičov?

Realita. Zatiaľ čo pohľad na otecka, ako zaväzuje šnúrky na teniskách svojmu dieťaťu, mnohých rozcíti a pomyslia si, ako sa pekne stará, iná reakcia by bola, ak by to robila jeho mama. Ostatní by boli kritickí a ešte by sa rozhorčili, ako je možné, že si jej dieťa nevie zaviazať šnúrky.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia