Žena dojčí nielen svojho syna, ale aj syna kamarátky

Žena dojčí nielen svojho
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook
2015-08-14 00:30:31 |

Mladá žena, ktorá na Facebooku zverejnila fotku ako dojčí aj dieťa svojej kamarátky, rozpútala vášnivú debatu. Ona však trvá na tom, že „všetci zdieľajú zvláštne puto“.

Veľmi intenzívna podpora dojčenia urobila z tejto pred rokmi intímnej záležitosti medzi matkou a dieťaťom  diskutovanú tému. Z debát o tom, či je vhodné alebo nevhodné dojčiť na verejnosti, či sa pri tom nejako prikryť alebo jednoducho vytiahnuť prsník a dojčiť aj v mestskej hromadnej doprave či pri platení v obchode, sa diskusie presúvajú k predháňaniu sa v tom, ktorá mama dojčí najdlhšie alebo najviac detí. Napríklad 52-ročná Maha al Musa z Austrálie dojčí ešte stále svoju sedemročnú dcéru a mediálne známu „kamarátku“ Denise Sumpter, ktorej z prsníkov pije mlieko šesťročná dcéra, má aj v Anglicku. S „dojčiami fotkami“sa rady chvália aj celebritné mamičky a dojčiaca žena sa tento rok p prvý raz prebojovala aj na titulku prestížneho módneho magazínu ELLE.

Najnovším príspevkom, ktorý opäť upriamuje pozornosť na dojčenie, je fotka, ktorú na sociálnej sieti Facebook zverejnila Jessica Anne Colletti z Pensylvánie. Na kontroverznej snímke, ktorú nazvala Mliečni súrodenci, dojčí nielen svojho 16-mesačného syna Luciana, ale aj 18-mesačného Matea, syna jej kamarátky Charlie.

(Jessica považuje dojčenie obidvoch chlapcov za úpne normálne a kritiku nechápe)

Obidvom ženám aj drobčekom príde tento spôsob úplne normálny. Matea dojčí „náhradná mliečna mama“ od piateho mesiaca, kedy začala mať jeho biologická mama Charlie problémy s mliekom. Naopak, Jessica ho má až-až a tvrdí, že pokojne by vedela nakŕmiť aj viac detí.

(Fotka z čias, keď ešte Charlie mala pre Matea vlastné materské mlieko)

Aj keď na Facebooku sa stretli s vlnou kritiky, neprekáža im to. Charlie je vďačná, že aj keď ona o mlieko prišla, jej syn ho ešte stále dostáva vďaka kamarátke, ku ktorej sa s rodinou presťahovali. „Medzi týmito mliečnymi súrodencami je toľko lásky, medzi nami všetkými je zvláštne puto,“ napísala Jessica. Ako hovorí, o dojčenie detí prejavilo záujem aj viacero jej mužských kamarátov...


(Ľudia, ktorí dojčenie obidvoch chlapcov odsudzujú, podľa tejto mamy nechápu puto, aké pri tom vzniká)

Fotogaléria


Foto: facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia