Silvester s malými deťmi? 4 tipy, ako zvládnuť posledný deň v roku v POHODE

Silvester s malými deťmi?
Zdroj: thinkstock.com
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2023-12-30 11:00:00 |

Nemusí to byť nuda ani obyčajný deň, ale začiatok nových, krajších tradícií. Skúste sa inšpirovať.

Ako bezdetní sme si Silvester veľakrát užívali na chatách či oslavách s priateľmi a vydržali sa baviť aj do rána. Silvester s deťmi je už predsa len trochu iný. Máme viac povinností a nie každé dieťa vydrží oslavovať dlho do noci.

Rovnako nie každý má doma deti, ktoré bez problém zvládajú zmeny prostredia a výlet na chatu by bol pre nich viac za trest ako zábava. To však neznamená, že si ako rodičia musíme nechať ujsť zážitky a spoločný čas.

 

Vytvorte si tradície, ktoré vás budú baviť

Ak ste boli zvyknutí odviazať sa na zábave, možno vám bude Silvester s deťmi pripadať trochu nudný. Netrápte sa tým, že niekoľko osláv vynecháte. Deti rýchlo rastú a čoskoro máte doma parťákov na oslavy a aktivity. Na Silvestri s deťmi je pekné to, že môžete vymyslieť úplne nové tradície, ktoré sa budú viazať s vašou rodinou.

Možno budete chcieť sláviť Silvestra doma pri spoločenských hrách, filmoch, prskavkách a večeri. Alebo si večer vyjdete do mesta na prechádzku. Niekto si dopraje silvestrovskú sánkovačku, výlet alebo návštevu. Vyberte si rodinnú aktivitu, ktorá vás bude tešiť, a stane sa jednou z mnohých spomienok vašich detí.

 

Doprajte si pohyb

Nič nie je horšie ako zostať celý deň doma a ľutovať, že nemáte program. Vyberte sa na prechádzku, do prírody, prejdite sa okolo zamrznutého jazera a načerpajte ešte energiu z pokojných chvíľ s rodinou. Už o pár dní budete v jednom kole povinností a práce a deti nebudú nikdy také spokojné, ako keď si doprajú pohyb na čerstvo vzduchu.

Vybrať sa však môžete aj za cielenou aktivitou. Vyrazte napríklad na sánkovačku či využite voľnú chvíľu a učte deti lyžovať. Na Silvestra nájdete otvorené aj niektoré aquaparky či sauny, kde si deti užijú milovanú vodu a rodičia aspoň náznak relaxu. Vopred si však overte počet ľudí, rodiny tieto dni vedia využiť naplno. Väčšie deti môžu s rodičmi otestovať aj prvú návštevu sauny, ktorá prospieva zdraviu aj imunite.

 

Namiesto nekonečného varenia švédske stoly

Mnohí z nás si pamätajú sviatky zo svojho detstva, ktoré naše mamy strávili prakticky celé v kuchyni. Ak máte malé deti, program budete mať nabitý aj bez nekonečného vyvárania. Namiesto toho skúste pripraviť jednoduché, ale zábavné občerstvenie.

Na internete nájdete veľa tipov ako na tanieri vytvoriť z krekrov, ovocia, syru, šunky, olív a orechov pohostenie napríklad v tvare vianočného stromčeka či postavičky. K tomu stačí cestovinový šalát, pár kúskov koláča a mandarínky.

 

Venujte sa rodinnému albumu

Ak nedáte dopustiť na tlačené fotografie v poctivo vedených albumoch, práve posledný deň v roku je čas nalepiť vytlačené fotky, doplniť texty a okrášliť album malými spomienkami ako sú vstupenky, pohľadnice či milé odkazy. Takto budete mať všetky dôležité chvíle na jednom mieste a deti budú mať album, ku ktorému sa môžu vracať aj v dospelosti.

Silvester je zároveň chvíľou, keď môžeme precítiť vďaku za dôležité chvíle v našom živote. A práve o tom by posledný deň v roku mal byť.


Autor: © Zoznam/Marcela Beňová

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia