Matka požiadala o radu: Neuveríte, čo chce od hostí na rodinnej oslave pre svoju dcérku

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: GettyImages
2023-06-08 16:37:00 |

Rodinné oslavy sú prirodzenou súčasťou života, rovnako ako uvažovanie nad tým, aké darčeky priniesť. Avšak, hoci drobnosť určite poteší, nie je to v živote to najdôležitejšie.

Jedna žena, ktorá je zo Sydney je matkou a rozhodla sa pre svoje dieťa usporiadať oslavu narodenín. „Moja štvorročná bude mať čoskoro päť rokov a plánujeme pre ňu narodeninovú oslavu. Je v poriadku uviesť v pozvánke, že by sme uprednostňovali peňažné príspevky pred darmi?“ Pýtala sa v príspevku, uvádza sa na Dailymail. Niektorí rodičia jej poradili, že sa s jej názorom nestotožňujú a podotkli, že je to skôr nevhodná požiadavka, zatiaľ čo iní nemali výhrady. Skôr boli radšej za to, že podarujú finančnú hotovosť, ako hľadať a zaobstarať konkrétny darček.

Budovanie priateľstva je pre život človeka veľmi dôležité a detičkám to pomáha rozvíjať nielen rôzne zručnosti, ale vďaka nadväzovaniu priateľstiev sa môžu cítiť viac sebavedomejšie, čo môže byť priaznivé aj pre jeho budúcnosť. V konečnom dôsledku to pomôže vášmu dieťaťu v každej oblasti jeho života," poznamenala Mia Rosenberg, LCSW,  ktorá pôsobí ako psychoterapeutka v zahraničí, píše sa na Parents.com. Dôraz kládla na to, že je dôležité u detičiek prebúdzať ich asertívne schopnosti.

Hoci, každý má právo na svoj život, do istého veku dieťaťa je za neho zodpovedný rodič, preto je podstatné venovať pozornosť, s kým dieťatko trávi čas, akí priatelia sa okolo neho vyskytujú. Podľa medializovaných informácií existuje mnoho prípadov, kedy sa človek nechal zatiahnuť do určitých záležitostí, ktoré človeka negatívne ovplyvnili. Preto vôbec nie je na škodu snažiť sa udržiavať s dieťaťom či dospievajúcim človekom komunikáciu, podporu, dbať na prevenciu a v rámci možností sa zaujímať o to, ako trávi čas a s kým sa stretáva.

 

 

 

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia