Mama varuje: Takúto popáleninu má jej dcérka z trojkolky

Mama varuje: Takúto popáleninu
Ilustračné foto
Zdroj: SWNS
2022-07-18 08:30:00 |

Louise Blundell (41) z anglického Norfolku bola počas horúceho dňa vonku v záhrade so 16-mesačnou dcérkou Harriet. Večer ju šokoval pohľad na nohu dievčatka.

Dvojnásobná mama sa drží odporúčaní a v najväčšej horúčave s deťmi von nechodí. Na vzduch sa vyberú najskôr po 15.00 a to najmä do záhrady, kde stromy robia tieň. Aj vo štvrtok malú dcérku ako obvykle posadila na jej obľúbenú trojkolku s plastovým sedadlom. Vozila sa na nej niekoľko minút.

Večer, keď ju išla okúpať, našla na stehne jej pravej nohy celkom veľkú popáleninu. Uvedomila si, že ju spôsobilo plastové sedadlo. „Našťastie, stačil studený kúpeľ a upokojujúci krém. O chvíľu sa jej tam vytvoril pľuzgier, no nezdalo sa, že ju to nejako výrazne bolí,“ povedala. Rozhodla sa však upozorniť aj ostatných rodičov, aby v horúčavách hračky nenechávali na slnku a radšej skontrolovali všetko, s čím sa ich deti budú hrať. „Nechcem, aby deti zbytočne trpeli. Hračky sa môžu rozpáliť viac, ako si myslíte.“

Vyhýbať by ste sa mali aj ihriskám s hojdačkami a šmýkačkami, lebo ich povrchy môžu byť extrémne horúce. Stačí okamih a popálenina je na svete. Rovnako nebezpečná je voda z hadice, ktorá bola položená na slnku. Ak chcete dieťa osviežiť, najprv trochu vody odstriekajte, vyskúšajte teplotu a až potom ju namierte na drobca.

Odborníci varujú aj pred bazénmi v záhradách. Ak ho denne nečistíte a vodu nefiltrujete, môže sa stať živnou pôdou pre nebezpečné baktérie.

V Anglicku zažívajú v týchto dňoch vlnu extrémnych horúčav a odborníci vyzývajú ľudí, aby sa, pokiaľ je to možné, držali v tieni a pracovali z domu. U nás sa po minulotýždňovom ochladení tiež opäť hlásia o slovo riadne horúčavy a opatrnosť je na mieste.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia