Aj vy otvárate fľašu OLEJA celý život úplne zle?

Aj vy otvárate fľašu
Ilustračné foto
Zdroj: TikTok
2021-09-30 17:30:00 |

Päťnásobná mama ukazuje správny spôsob, ako otvoriť a používať klasickú plastovú fľašu kuchynského oleja. Zdá sa, že väčšina z nás robí jednu chybu, vďaka ktorej ho minieme omnoho viac.

Táto kuchynská vychytávka vám pomôže ušetriť celkom slušné množstvo oleja, ktorý nepatrí medzi najlacnejšie položky. Upozornila na to na svojom kanáli na TikToku mama, ktorá pravidelne uverejňuje  praktické rady a tipy.

Keď odstránite z fľaše oleja vrchnák, objaví sa plastový kus, ktorý je potrebné uvoľniť, aby olej mohol tiecť. Takmer každý z nás ho odtrhne a zahodí, no v skutočnosti má svoj význam. Namiesto toho, aby ste urobili túto bežnú chybu, otočte ho a zatlačte naspäť do fľaše. Vďaka tomu olej z fľaše kvapká pomalšie a nevylejete ho do panvice či do hrnca príliš veľa.

„Vždy som sa čudoval, prečo je otvor na fľaši oleja taký veľký, veď to nie je na pitie,“ píše sa v jednom komentári. „Nikdy som nechápala zmysel tej časti a vždy som ju vyhodila, ďakujem za vysvetlenie,“ píše sa v ďalšom. V podobnom duchu sa nesú aj ostatné komentáre. O tom, že bežný kucynský olej otvára nesprávne množstvo ľudí, svedčí aj vyše 13 miliónov zhliadnutí spomenutého videa.

TikTok
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia