George, Charlotte a Louis majú pre Camillu zvláštnu prezývku

George, Charlotte a Louis
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2021-07-14 13:30:00 |

I keď navonok pôsobí britská kráľovská rodina strojene a máte pocit, že aj doma sa oslovujú titulmi, nie je to tak. V súkromní používajú jedinečné prezývky.

Väčšina z členov kráľovskej rodiny má svoju prezývku, tie sa však na verejnosť obvykle nedostanú. Jedným z najznámejších milých familiárnych pomenovaní bolo Lilibet, ktorým volal kráľovnú Alžbetu II. jej nedávno zosnulý manžel, princ Philip. I keď ide len o prezývku, kráľovnin vnuk, princ Harry s manželkou Meghan, svoju dcéru narodenú v júni tohto roka oficiálne pomenovali ako Lilibet. Je veľmi pravdepodobné, že v tomto roku pribudnú nielen vo Veľkej Británii desiatky dievčatiek s týmto menom..

Na verejnosť sa dostala aj informácia, že keď bol princ William malý a nevedel ešte povedať slovo babička, volal kráľovnú Alžbetu II. Garym. Netreba za tým hľadať žiadny sofistikovaný dôvod, jednoducho si vymyslel slovo, ktoré sa mu dobre vyslovovalo.

Aj nová generácia kráľovskej rodiny má vlastné prezývky pre svojich starých rodičov. Deti princa Williama a vojvodkyne Kate Middletonovej - princ George, princezná Charlotte a princ Louis údajne volajú dedka, princa Charlesa, Dedo Wales. Podľa Daily Mail ide o rovnaký formát prezývky, aký používala kráľovná Alžbeta II. pre svojho dedka Georga V., ktorého volala Dedo Anglicko.

Charlesovu manželku, vojvodkyňu z Cornwallu Camillu, však nevolajú vnúčatá babka. Tou je pre nich tragicky zosnulá Lady Diana, o ktorej im rodičia veľa rozprávajú. Camilla podľa The Sun v roku 2016 počas Royal Variety Performance, kde vystupovala aj speváčka Lady Gaga, v rozhovore s ňou prezradila, že vnúčatá ju  volajú GaGa.

Že by im Camilla túto extravagantnú speváčku pripomínala? Vysvetlenie však bude asi prozaickejšie. Slovo Gaga je pre deti jednoduché na výslovnosť. Kedysi princ George, ktorý o pár dní oslávi 8. narodeniny, aj prababičku Alžbetu II. volal  veľmi podobne, bola to jeho Gan-Gan.

 

Fotogaléria

Instagram
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia