Syn princa Harryho Archie oslavuje 2 roky: Čo mu zaželala kráľovná?

Syn princa Harryho Archie
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Profimedia.sk
2021-05-06 12:05:00 |

I keď vzťah medzi britskou kráľovskou rodinou a "odídencom" Harrym nie je ideálny, kráľovná Alžbeta II. na narodeniny svojho pravnuka Archieho, žijúceho v USA, nezabudla.

Kráľovská rodina pri príležitosti narodenín zdieľala sladkú fotografiu Archieho Mountbatten-Windsora a jeho rodičov, Meghan Markle (39) a princa Harryho (36). Ovdovená kráľovná zaželala svojmu pravnukovi všetko najlepšie. „Prajem Archiemu Mountbattenovi-Windsorovi veľmi šťastné dnešné 2. narodeniny.“

Zdieľaná fotka, na ktorej stoja Meghan s Harrym pri sebe a on v náručí drží maličkého syna, vznikla len pár dní po Archieho narodení v roku 2019. Bol to okamih, keď vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu predstavili svetu svoje prvorodené dieťa v Buckinghamskom paláci a jeden z mála prípadov, keď ho kráľovná osobne videla. Po tom, ako Harry s Meghan opustili kráľovský dvor a rozhodli sa začať nový život v USA, sa s ním už nestretla. Je to najmenej 18 mesiacov.

Harry s Meghan sa snažia Archieho, ktorý sa čoskoro stane starším bračekom, chrániť pred mediálnou pozornosťou. Ako Meghan prezradila počas kontroverzného rozhovoru s Oprah Winfreyovou, pod srdcom nosí dievčatko a rodiť by mala niekedy v „letnom období“.

Princ Charles s manželkou Camillou zdieľajú pri príležitosti Archieho druhých narodenín momentku zobrazujúcu Harryho s niekoľkodňovým Archiem v náručí stojaceho vedľa Charlesa. Presne tú istú, ktorou zaželali Archiemu aj vlani.

Na oslávenca nezabudli ani Harryho brat, princ William s manželkou Kate, ktorí na svojom instagramovom účte zverejnili fotku z Harryho krstu. "Prajeme Archiemu šťastné druhé narodeniny," napísali k nej. 

Kráľovskí odborníci predpokladajú, že kráľovská rodina, vrátane detí princa Williama, sa cez Zoom s malým oslávencom spojila, aby mu zaželali všetko najlepšie aj takýmto spôsobom.  

Archie sa narodil v exkluzívnej nemocnici v Portlande v centre Londýna 6. mája 2019, ale ani jedny narodeniny neoslavoval vo svojej domovine. Rodina sa presťahovala do Kanady a potom do USA. Teraz žijú v luxusnom kaštieli v Montecito na predmestí Los Angeles.

Počas vlaňajších prvých narodenín zdieľali na svojom účte sladké video, ktoré nahral Harry a ukazoval Meghan s Archiem na kolenách, ako mu číta obľúbenú knižku Kačka! Zajac!. Detská literatúra Meghan evidentne učarovala, lebo začiatkom júna vyjde jej prvá detská obrázková knižka The Bench (Lavička), ktorá hovorí o zvláštnom zväzku medzi otcom a synom videného očami mamy. K napísaniu príbehu ju vraj inšpiroval vzťah medzi Harrym a Archiem. Knižku ilustroval americký ilustrátor Christian Robinson.

Archie bol za posledných 12 mesiacov videný iba zriedka, ale objavil sa v čiernobielom videoklipe zverejnenom v marci, ktorý ho ukazuje na prechádzke po pláži s rodičmi a rodinným miláčikom Guyom. V decembri prekvapivo vystúpil v prvom podcaste Harryho a Meghan pre Spotify a bolo zreteľne počuť jeho americký prízvuk. Bol tiež súčasťou vianočnej pohľadnice rodiny, ktorej autorkou je Meghanina mama Doria. 

Len pred pár dňami, 2. mája, oslávila šieste narodeniny Archieho sestrernica, princezná Charlotte. Tá je dcéou Harryho brata, princa Williama a jeho manželky Kate Middletonovej. Bohužiaľ, vzťahy medzi bratmi sú veľmi naštrbené a ak sa to nezmení, ich deti sa nebudú takmer ani poznať. Charlotte má staršieho brata, princa Georga, ktorý bude mať v júli už 8 rokov a mladšieho Louisa. Ten oslávil 23. apríla tretie narodeniny.

 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia