Toto charakterizuje deti narodené v máji

Toto charakterizuje deti narodené
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-05-04 00:30:00

Hovorí sa, že na prvého mája treba pobozkať svoju lásku pod rozkvitnutou čerešňou, inak vám zvädne. To platí ako pre milencov, manželov tak aj pre rodičov s deťmi. Narodil sa váš drobec v máji?

Blahoželáme! Máj je jeden z najkrajších mesiacov, kedy môžete na svet priviesť nový život.  Aké sú tieto malé stvorenia, ktoré sa narodili v máji?

1. Jarno-letné deti

Máj je jarný mesiac na severnej pologuli, jeden z najteplejších jarných mesiacov tesne pred prichádzajúcimi horúčavami letných dní. Vo väčšine krajín pani zima už oficiálne povedala zbohom. Na južnej pologuli je máj príjemným jesenným mesiacom a ponúka úľavu od teplejších mesiacov.

Čo znamená „máj“? Názov tohto mesiaca vznikol od slova Maia. Maia bola grécka bohyňa a jej rímsky ekvivalent je Bona Dea. Maia bola považovaná za symbol jari a plodnosti, obe témy relevantné pre májový pôrod. Maia bola opatrovateľka, ktorej deti boli brilantné, ale aj šibalské.

2. Deň matiek

Okrem toho, že vaše dieťa má narodeniny v máji, jeho narodeninový mesiac je sprevádzaný mnohými sviatkami. 1. máj je dňom, kedy sa oslavuje jar, no v mnohých krajinách po celom svete, ako aj u nás, je spojený so sviatkom práce. V Írsku a Škótsku sú tieto slávnosti známe aj ako festival Beltane. Ďalším významným sviatkom je Deň matiek, ktorý sa oslavuje druhú májovú nedeľu. No a ak sa práve v tento deň vypýta váš drobec na svet, iste sa stane tým najubolenejším, najkrajším a najmagickejším vo vašom živote.

3. Ich kameňom je smaragd a kvietkom konvalinka

Konvalinka symbolizuje sladkosť, nevinnosť a čistotu. Smaragd symbolizuje lásku a bohatstvo. Elegantný smaragd je teda májovým kameňom a má výnimočné vlastnosti. Vďaka svojmu živému a pozoruhodnému zelenému odtieňu sa smaragdy ťažia už od čias 300 rokov pred Kristom. Zdá sa, že Kleopatra mala pre tento kameň slabosť a použila ho vo svojom kráľovskom šatníku. Smaragd ničí negatívne energie a priťahuje hojnosť, harmóniu a lásku. Smaragd tiež prináša inšpiráciu a poskytne uzdravenie, trpezlivosť, pravdu a múdrosť vo vzťahoch.

4. Váš drobec bude Býk alebo Blíženec

Ak bude drobec Býk, bude v znamení Zeme a bude zdieľať stabilitu Zeme. Dajte si pozor, aby vám deti - Býci nezačali prerastať cez hlavu. Rodinná harmónia sa dá docieliť skôr disciplínou ako nekontrolovanou slobodou. V prvých mesiacoch rok veľa s deťmi komunikujte o tom, čo ich trápi, doriešte záležitosti z minulosti cez srdce a ostatná časť roka prinesie veľa radosti, osláv, príjemných spoločných dovoleniek. Dbajte na zdravý pohyb v prírode. Prihláste deti na športový krúžok alebo turistiku.

Blíženci sú vzdušné stvorenia a v mnohých smeroch sú aj opakom Býka. Váš drobec bude plný  energie a neustále sa bude snažiť naučiť niečo nové. Pri hre sa môže začať veľmi rýchlo nudiť a ak máte májového Blíženca, môžete sa tešiť, že vaše dieťa bude malý veľký rečník, ktorý zvládne základy komunikácie s neuveriteľnou rýchlosťou. Proste, ich osobnosť bude na ľudí pôsobiť ako magnet.

5. Sú to veľmi šťastní ľudia

Má vaše dieťa šťastie vo všetkom, na čo siahne? Na „vine“ je máj. Májové deti sa totiž narodili v mesiaci plnom lásky a šťastia. Ľudia, ktorí sa narodili v teplých mesiacoch, sú považovaní za šťastnejších ako tí, ktorí sa narodili v zimných mesiacoch.

6. Nočné sovy

Štúdia v časopise Sleep zistila, že tí, ktorí sa narodili na jar a v lete, pravdepodobne budú chodiť neskôr spať ako tí, ktorí sa narodili na jeseň alebo v zime.

7. Sú nepredvídateľní

Skutočnosťou je, že májoví ľudia sú proste nepredvídateľní. Keď sa výskumníci z Oxfordskej univerzity pozreli na záznamy z Národného štatistického úradu Spojeného kráľovstva, boli schopní prepojiť profesiu s mesiacom narodenia, no u májových stvorení sa im to nedarilo.

8. Sieň slávy

Tak ako aj v iných mesiacoch, aj v máji sa narodilo veľa vplyvných a úspešných ľudí ako Dwayne "The Rock" Johnson, George Clooney, Enrique Iglesias či Bob Dylan.

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie