Obyčajná hračka do vody takmer pripravila chlapca o oko

Obyčajná hračka do vody
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook/Eden Strong
2020-10-06 12:30:00 |

O tom, že hračky do vody sú často plné plesní a baktérií sa píše dosť často, napriek tomu sa stále tešia veľkej obľube.

Trojnásobná mama, Američanka Eden Strongová si bola vedomá toho, že hračky, s ktorými sa hrá jej najmladší syn vo vani, môžu byť zvnútra všelijaké. Raz mesačne ich preto poctivo umývala bielidlom a po každom kúpaní z nich vytlačila vodu, píše portál parents.com. „Videla som príspevky, kde ich mamičky rozrezali a vnútri objavili obrovské množstvo plesne," vysvetlila, prečo bola opatrná. Ani to však nestačilo....

Na Facebooku zverejnila príbeh svojho synčeka Baylora, aby varovala ostatných rodičov. Ako napísala, chlapča si streklo pri kúpaní trochu vody z gumenej hračky do oka a to mu mierne začervenalo. Nezdalo sa jej to čudné.Myslela som, že je len podráždené tlakom vody. Veľmi som o tom nepremýšľala,“ opísala. O nejakú tú hodinu neskôr si už nebola istá či ide naozaj iba o neškodné podráždenie, lebo okolo bolo stále červenšie a tak chlapca zobrali radšej do nemocnice. Skončil s očnými kvapkami a verili, že onedlho bude všetko v poriadku. Mýlili sa však.

V noci sa Baylorov stav zhoršil, k čoraz opuchnutejšiemu oku sa pridružilo aj začervenanie na lícach. Eden sa pri pohľade na synčeka, ktorého išla skontrolovať, priam zhrozila. Ich kroky mierili opäť na pohotovosť. Tentokrát ich už lekári vyzbrojili antibiotikami, ktoré mu ihneď nasadili. Dúfali, že čo najrýchejšie zaberú, no nadránom bol pohľad na Baylora ešte horší. Na oku bol opuch taký veľký, že ho nedokázal zatvoriť a pridružilo sa aj druhé.

Celí bez seba od strachu zobrali synčeka opäť do nemocnice, kde skonštatovali silnú bakteriálnu infekciu, ktorá sa rozšírila po celej tvári. Lekári ich dokonca upozornili, že Baylor možno o oko príde. Našťastie, to sa nestalo a po tom, ako antibiotiká zabrali, sa jeho stav zlepšil.

Eden upozorňuje všetkých rodičov, aby deťom nedávali do vane žiadne gumené hračky, do ktorých sa môže dostať voda a radšej ich vyhodili.

 

 

Fotogaléria

Facebook/Eden Strong
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia