Končí TikTok? Fanúšikovia sú vydesení

Končí TikTok? Fanúšikovia sú
Ilustračné foto
2020-01-24 13:55:45 |

Najobľúbenejšia aplikácia medzi deťmi a tínedžermi má byť podľa šepotov vraj od zajtra vypnutá. TakTok sa však k údajnému odstaveniu nevyjadril.

S najväčšou pravdepodobnosťou sociálna sieť TikTok pofrčí aj naďalej rovnako ako doteraz. Nikto z kompetentných sa totiž k fámam, že zajtra by mala skončiť, nevyjadril. Ani to však nebráni fanúšikom šíriť paniku. „TikTok sa vypína, to čo už bude za život,“ zdesene napísal jeden z nich. Komentárov podobného typu sa objavilo viacero. Rozrušenie vyvolali podobné tvrdenia, že niektoré z najväčších hier na svete, vrátane Robloxu, Minecraftu a Fortnite, budú tento mesiac vypnuté.

I keď TikTok s najväčšou pravdepodobnosťou zrušený nebude, aplikácia je tŕňom v oku americkej vláde. Americké námorníctvo napríklad zakázalo svojim zamestnancom túto aplikáciu používať na vládnych mobiloch a museli ju odinštalovať zo všetkých iPhonov a iPadov. Podľa informácií sa tak rozhodli na základe posúdenia hrozieb v kybernetickej bezpečnosti. TikTok je totiž vo vlastníctve pekinskej firmy ByteDance a viacerí odborníci vyjadrili obavy, že čínska vláda by mohla túto aplikáciu použiť na špionáž západných občanov. Nepredložili však žiadne dôkazy na podporu týchto tvrdení a spoločnosť TikTok takéto tvrdenia popiera.

Ak aj vy máte doma deti v školskom či pubertálnom veku, s TikTokom ste sa s najväčšou pravdepodobnosťou už stretli alebo aspoň tušíte, že takáto aplikácia existuje. Krátke videá, na ktoré dokážu donekonečna pozerať, sú jednou z foriem súčasnej zábavy. To zdesenie, keby ich niekto o túto aplikáciu obral, si vieme živo predstaviť. Aj my máme deti :)

 


Foto: YouTube.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia