Mama ukladá deti do postele oblečené na ďalší deň: Dôvod?

Mama ukladá deti do
Zdroj: foto. Instagram
2019-11-15 00:30:22 |

Ranná rutina, keď je potrebné deti zobudiť, obliecť, pripraviť raňajky a odviesť do škôlky či školy, je nočnou morou pre mnohých rodičov.

Mama dvoch dievčat Lisa Lamond, ktorá je hviezdou austrálskej šou House Rules, si nevie vynachváliť svoj neobvyklý trik, aby ušetrila ráno čas a obmedzila pravidelný nekonečný zhon. Lisa žije v spokojnom manželstve s manželom Adamom a spolu majú dve neposedné dcérky Arabellu (3) a Ruby (2), ktoré sa usilujú o nezávislosť. „Moje dcéry sa rady obliekajú samy od hlavy až k päte,“ hovorí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam & Lisa (@adam_and_lisa),

Ak máte deti, určite viete, akým tempom sa chystajú a čo nervov to človeka stojí. Najmä, ak sa niekam ponáhľa. Ako Lisa vysvetlila, keď ide pracovať, jednoducho nemá čas čakať, než si Arabella a Ruby pomaličky ponaťahujú na seba pančušky či ponožky a ďalšie kúsky oblečenia. „Takže najlepšia rada, ktorú som dostala, bola tá, aby si už večer obliekli šaty, v ktorých pôjdu nasledujúci deň von,“ opisuje. Ráno ich už iba zobudí, prebalí, obujú si topánky a môžu vyraziť. „Pre mňa to funguje zázračne a som veľmi spokojná,“ tvrdí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam & Lisa (@adam_and_lisa),

Ak sa vám tento nápad veľmi nepozdáva, určite nie ste výnimkou. Podľa Lisy však ani ona nie je výnimkou so svojím trikom. Vie o viacerých rodinách, ktoré takto fungujú a nezdá sa im na tom nič zvláštne. Deti nie sú špinavé, večer pred obliekaním ich ešte osprchujú a ak sa stane, že sa v noci priveľmi spotia, jednoducho raz za čas siahnu po náhradnom riešení a ráno ich rýchlo prezlečú, Stáva sa to však vraj minimálne.

Lisa z vlastných skúseností rodičom tiež odporúča zbaviť sa problémov s nakupovaním v spoločnosti malých detí. Radí využívať výhody online nakupovania. Ona má vďaka tomu na rodinu viac času. Napríklad z nedele si urobili rodinný deň, kedy odložia všetky starosti, lebo nemusia riešiť týždenný nákup.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam & Lisa (@adam_and_lisa),

Tak, ako poriešila rannú rutinu a zbavila sa spoločných nákupov, vyriešila k spokojnosti všetkých i kúpanie dievčat. Tie protestovali hlavne proti umývaniu dlhších vláskov a privádzali ju tým k šialenstvu. Vďaka svojim vyjednávacím schopnostiam dospela Lisa s nimi k dohode, že si nechajú vlasy umyť, keď im dovolí hrať sa potom pri kúpaní so slizom.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam & Lisa (@adam_and_lisa),

Lisa odkazuje rodičom, aby sa neporovnávali s ostatnými, lebo každá rodina má svoje tempo a spôsoby zvládania rôznych situácií. Svoje triky ponúka skôr ako inšpiráciu, že každá sa dá nejako riešiť. Pripúšťa, že aj ona mala fázu, keď nechodila s dcérkami von, lebo boli príliš „živé“ a mala pocit, že ich nezvláda. „Ale prekonala som to a naučila sa, ako tieto situácie uchopiť,“ dodala.

Prečítajte si tiež:

Super triky, ako naučiť deti po sebe upratovať

Tieto negatívne skúsenosti posúvajú dieťa ďalej


Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia