Myslia si priatelia, že vaše dieťa nie je pekné? Otestujte ich!

Myslia si priatelia, že
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-08-18 00:35:43 |

Väčšina rodičov je presvedčených, že ich dieťa je krásne, úžasné, dokonalé a isto z neho raz vyrastie génius. Áno, všetky deti sú roztomilé, svojim spôsobom.

Koľkí z nás si pri pohľade na svoje detské fotky pomysleli? "No teda, nebol som veľmi pekné dieťa!“ Je viac ako pravdepodobné, že to vaši rodičia nevideli  a ani im to nikto nikdy nepovedal, hoci si to isto niektorí mysleli. Jednoducho, takéto veci sa nehovoria. Nepatrí sa to a vlastne o takúto informáciu rodičia ani nestoja.

Keď sa dieťatko narodí, všetci očakávajú, že bude nádherné, úžasné, voňavé, dokonalé. Niektorí novorodenci takí naozaj aj sú. No niekedy prídu na svet aj „menej pekné“ deti. Sú červené, otlačené, plačú, pučia sa, no pre rodičov sú napriek tomu tie najkrajšie uzlíčky dokonalosti. Tak to aj má byť. Keď príde návšteva čakajú, že aj priatelia deti pochvália. Tí samozrejme dieťatko ospevujú, ale je to úprimná chvála? Chceli by ste vedieť, či sa vašim priateľom váš novorodenec naozaj páči? Otestujte ich!

Nájdite na internete fotku nie príliš pekného dieťaťa. Stačí zadať do google správne slovné spojenie (škaredé dieťa, smiešne dieťa) a vybrať si. Pošlite ju priateľom s textom, toto je naše dieťa a čakajte, ako zareagujú. Garantujeme, že ani tá najlepšia priateľka vám neodpíše priamo, že vaše dieťa je škaredé alebo, že dúfa, že z toho vyrastie. Môže odpovedať niečo v zmysle, „Vyzerá, že bude šikovný. Isto bude športovec. Gratulujem.“ A vy nebudete vedieť na čom ste. Myslí si, že je škaredý? Naozaj nie je pekný? Ak vás budú moriť podobné otázky, môžete jej odpísať, že ste sa pomýlili a poslali fotku kamarátkinho dieťaťa a priložiť druhú s textom, toto je to moje. Ak sa aj k druhej fotke vyjadrí v podobnom duchu, môže to znamenať, že si myslí o vašom dieťati, že nie je pekné, ale nechce vás raniť. Alebo jednoducho neuprednostňuje fyzično, ale hľadá pozitíva v iných vlastnostiach. Ak by aj bola pravda, že sa jej váš potomok nepáči, nebude klamať. Nedokáže vám síce napísať, že vaše dieťa je nádherné, keď nie je, no bude hľadať tie správne slová, ako vás potešiť. Vie že na to čakáte, tak pochváli niečo iné ako je vizáž.

A čo keď vaša priateľka zareaguje na prvú fotku takto,: „Ó bože aké nádherné dieťa. To je najkrajšie batoľa aké som kedy videla.“ Ako sama dobre viete, dieťa na fotke, ktorú ste vybrali, nie je pekné, čiže táto odpoveď nie je úprimná. Možno sa vám však ňou priateľka snaží nenápadne naznačiť, že vám pravdepodobne nedochádza, že váš potomok nie je pekný.

"Túto fotografiu radšej nikde nedávaj. Stiahni ju,“ mohla by znieť ďalšia odpoveď. Jednoznačná, neohrabaná, priama, mohla by sa vás dotknúť, ale aspoň by ste vedeli, čo si vaša priateľka naozaj myslí.

Tak čo? Išli by ste do tohto testu? Naozaj vás trápi, čo si ostatní myslia? Môže vám to byť ukradnuté, pre vás je to najkrajšie dieťa na celom svete. A to nezmení nikto.

Prečítajte si tiež:

Toto si prečítajte a vaše dieťa nebude škuľavé či tupozraké

Tohto chlapčeka mama odmietla, lebo vyzerá ako mimozemšťan


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia