Mama ďakuje novej partnerke svojho ex

Mama ďakuje novej partnerke
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2017-08-11 00:10:48 |

Pochopila som, že sa nesnaží zaujať moje miesto v srdci mojej dcérky Payton. Vytvára si s ňou vlastný priestor. Vďaka tomu sme si nikdy nekonkurovali.

To, ako sa zachovala Brittney k novej partnerke svojho ex, je vážne obdivuhodné.  Namiesto toho, aby na ňu žiarlila alebo proti nej „huckala“ štvorročnú dcérku Payton, ktorú má s bývalým, urobila opak. Napísala jej verejné poďakovanie za to, ako pekne sa dokáže o jej dievčatko postarať.

(Brittney s Payton)

Nejde o prvý ani posledný pár, ktorý sa rozišiel. Život píše podobných príbehov tisícky. Neraz sú však vzťahy medzi expartnermi a ich novými partnermi na bode mrazu a deti sa stávajú rukojemníkmi ich emócií a vybavovania si účtov. Brittney Johnson (27) z Kolumbie v americkom Missouri sa rozhodla urobiť to úplne inak. „Toto je pre všetky mamy, ktorým prekáža, keď sa iná žena stará o ich dieťa tak ako o svoje. Nie je to presne to, čo by ste mali chcieť?,“ pýta sa. Ako hovorí, veľmi si želala, aby si expartner Charlie našiel správnu ženu, lebo vedela, že aj ona sa bude zúčastňovať na výchove jej dcérky.

(Mama s dcérou sú zohratý tím.)

Brittney sa s parnterom rozišla už dávnejšie a nevidí dôvod, prečo by jej mala jeho nová priateľka prekážať. Je ňou 22-ročná študentka ošetrovateľstva Kayla Imhoffová a zdá sa, že malú Payton si zamilovala. Brittney jej verejne poďakovala za starostlivosť o ňu. Dojalo ju, keď jej pred časom kúpila pár miniatúrnych kobercov a potešila ju tým. „Ďakujem Ti Kayla za to, že si išla s Payton do obchodu a splnila jej sen, aj keď si vedela, že sa potom budeš musieť učiť do noci na skúšku,“ napísala na sociálnu sieť.  „Ďakujem za to, že si si urobila čas a vozila sa s ňou na bicykli a pripravila si jej obľúbenú pochúťku v jednom z najstresovejších období svojho života, keď ťa čakajú záverečné skúšky,“ pridala.


"Priateľský" rozvod pre deti neexistuje


Brittney sa nezdá na poďakovaní sa novej priateľke svojho ex nič divné. Pripúšťa, že tiež mala zo začiatku obavy, že by si jej dcérka mohla Kaylu obľúbiť viac ako má rada ju. „Ten pocit však rýchlo prešiel, keď som sa dozvedela, že Kayla a sa nepokúša zaujať moje miesto v srdci Payton. Naopak, vytvára si s ňou vlastný priestor. Vďaka tomu, že sme si nikdy nekonkurovali, máme dnes taký vzťah, aký máme,“ pochvaľuje si Brittney. Podľa nej je to aj pre ňu omnoho lepšie, ako keby videla svoje dieťa smutné.

(Kayla si vytvára s Payton vlastný priestor.)

Matky, ktoré štvú deti po rozchode či rozvode proti otcovi, nechápe. Nejde totiž podľa nej o dobro dieťaťa, ale o liečenie si komplexov a snahu niekomu cez to nevinné stvorenie ublížiť. „Myslíte, že keď dieťa huckáte proti otcovi a jeho novej partnerke, je to dobre? Môžete vždy nájsť milión vecí, ktoré robia zle a presvedčiť o tom aj dieťa, v skutočnosti v ňom však vyvolávate zmätok. To sa  postupne nechce s otcom stretávať, i keď nemá na to ani najmenší dôvod. Celé je to o zmätenej detskej duši,“ tvrdí Brittney.

„Kayla a ja neustále hovoríme. Vieme sa dohodnúť na výchove aj na dovolenkových plánoch ešte predtým, než ich predstavíme Payton,“ hovorí Brittney. Spolupráca a komunikácia dospelých uľahčuje dievčatku prechod medzi dvomi domácnosťami, v ktorých po rozchode rodičov musí fungovať. 

Prečítajte si tiež:

PRÍBEH: Deň, keď som stretla manželovu milenku

Sex a manželstvo: Ak to má klapať, tieto 4 kroky majte na mysli

 

Fotogaléria


Foto: facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia