Na vianočnú nôtu: Potrápte si mozog a hľadajte unikáty

Na vianočnú nôtu: Potrápte
Ilustračné foto
Zdroj: playbuzz
2016-11-30 13:45:56 |

Už je to tu. Predvianočný stres začína. Čo komu pod stromček? Kedy upratať? Kedy napiecť? Tieto otázky víria v hlave väčšiny z nás. Spomaľte a relaxujte pri týchto hlavolamoch.

Nie, Vianoce nemusia byť iba o strese, upratovaní, pečení a zháňaní darčekov, no i keď sa zameriame najmä na ich duchovný rozmer, predvianočnému zhonu sa len ťažko vyhneme. Chvíle oddychu budú s blížiacim sa 24. decembrom stále vzácnejšie. Snažte sa nájsť si aj napriek tomu každý deň trochu času na seba a na rodinu, lebo čas a záujem o iných, to sú tie najvzácnejšie darčeky, ktoré si môže dovoliť podarovať každý z nás.

Začnite tým, že si doprajete teraz pár minút pre seba a nájdete na obrázku, na ktorom je viac ako 160 rovnakých Santa Clausov, jedného s vrecom plným peňazí.  Nájsť ho je o to ťažšie, že má vrece rovnaké ako ostatní, len je plnšie.  Ak sa vám to nepodarí, pozrite sa na výsledok vo Fotogalérii, no nevzdávajte sa príliš skoro. Aj takýmito aktivitami si trénujeme mozog a predchádzame takým ochoreniam, ako je napríklad Alzheimerova choroba.

Santa Claus s vreckom plným peňazí, to nie je všetko. Vašu pozornosť riadne potrápi aj séria obrázkov s vločkami, medzi ktorými je vždy jedna iná. Hovorí sa, že žiadne dve snehové vločky nie sú rovnaké, ale na týchto obrázkoch to neplatí. Idetické sú vždy všetky okrem jednej jedinej. Zapozerajte sa na ne a zistíte, že niekedy je priam diabolsky ťažké nájsť tú, ktorá sa od ostatných líši. Ľahšie sa idetifikuje unikátna vločka na tých obrázkoch, ktoré obsahujú šesť a menej vločiek, čím ich je viac, tým si aj mozog potrápite výraznejšie.

 



 

 





 

 

Zapíšte si čas, za aký ste našli Santa Clausa a rozdielne vločky vy a potom nechajte tieto úlohy riešiť deti. Kto bol úspešnejší?

Riešenia nájdete vo Fotogalérii. Nevzdávajte sa však príliš rýchlo!

Mohlo by vás tiež zaujať:

Vylúštite tento hlavolam skôr vy alebo vaše dieťa?

Odpoviete správne na túto hádanku pre deti?

 

 

 

Fotogaléria


Foto: playbuzz
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia