Hádajte, ktoré meno na Slovensku najviac letí

Hádajte, ktoré meno na
Ilustračné foto
Zdroj: flickr.com
2016-04-01 11:30:10 |

Prvé tri mesiace tohto roka priniesli prekvapenie. Aspoň čo sa mien bábätiek týka. Doteraz najobľúbenejšiu Sofiu zhodila z trónu Elza!

Matrikári sú v šoku. Kým niekoľko posledných rokov zapisovali do rodných listov najmä také dievčenské mená ako sú Sofia, Nina, Ema či Natália, tento rok akoby sa vrece roztrhlo s Elzami. Za prvé tri mesiace tohto roka pribudlo na Slovensku 319 dievčatiek s menom hrdinky úspešnej animovanej hudobnej rozprávky Ľadové kráľovstvo. Ak sa tento trend nezastaví, do konca roka ich môže byť aj vyše tisíc!

Prečítajte si: V Košiciach sa vlani narodili aj Nimród či Kražyna

To však nie je všetko. Aj v chlapčenských menách dochádza k riadnym zmenám. Adam, Jakub, Michal a Tomáš, ktorí už tradične kraľovali rebríčkom obľúbenosti, sa zdajú novopečeným rodičom veľmi nudné. „Takéto meno môže dať dieťaťu iba niekto bez fantázie a predstavivosti,“ hovorí 28-ročná čerstvá mama Elena S. z Piešťan, ktorej trojdňový synček sa volá Olaf. Zdá sa vám toto meno, ktoré preslávil snehuliak z Ľadového kráľovstva, v našich končinách trochu nevhodné? Nuž, onedlho sa možno zaradí k typickým slovenským menám. Za prvé tri mesiace sa totiž v slovenských pôrodniciach narodilo 203 Olafov!

Vždy sa našli rodičia, ktorí sa s tradičnými či typickými menami neuspokojili a pre svoje deti hľadali niečo špeciálne, tak máme na Slovensku aj Bentleyho, Fatemaha, Bendegúza, Boglárku, Chimamandu či Sukainu. Oproti týmto menám vlastne znejú Elza a Olaf celkom slovensky...

Alebo že by to predsa len bolo všetko inak a Elzy a Olafovia zostanú v Ľadovom kráľovstve? Redakcia portálu špuntík.sk vám praje krásny 1. apríl :)

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia