Čo hovorí o dieťati jeho obľúbená farba?

Čo hovorí o dieťati
Zdroj: Thinkstock.com
2017-01-29 00:30:42 |

Deti môžu už v štyroch mesiacoch veku preferovať niektorú farbu. Tú najobľúbenejšiu dokážu pomenovať skôr ako ostatné. Nahliadnime do rozvíjajúcej sa detskej osobnosti.

Aj to, ktorú farbu má dieťa najradšej, niečo o ňom vypovedá. Pred tým, ako si pozriete, čo to o jeho temperamente a povahe vypovedá, majte na mysli tieto tri veci:

. deti majú tendenciu meniť obľúbenú farbu ako rastú

. každé dieťa vníma farby odlišným spôsobom prostredníctvom svojich jedinečných zážitkov, pocitov, emócií

. farba môže nadobúdať najrôznejšie významy naprieč kultúrami


Červenú milujú silné, energické deti s vyvinutým prirodzeným inštinktom na prežitie v každej situácii.

Žltá charakterizuje šťastné, veselé dieťa, ktoré je citlivé a inteligentné. Táto farba znamená sebavedomie, tvorivosť, otvorenosť iným. Dokáže rýchlo odpúšťať.

Zelená je farbou pokoja a harmónie. Dieťa, ktoré ju uprednostňuje, má tendenciu byť sústredené a má mimoriadne vyvinuté logické myslenie. Viac ho teší dávať ako dostávať a nie je ľahostajné k životnému prostrediu.

Modrú všeobecne obľubujú pokojné deti. Sú to dôveryhodné osôbky, čestné a inteligentné so silným zmyslom pre povinnosť.

Oranžová je farbou detí, ktoré milujú zábavu. Bezstarostný a veselý život je to, čo ich láka. Nič im nerobí vrásky na čele a vo všetkom nájdu niečo pozitívne. Zbožňujú komfort, vyhýbajú sa prekážkam. Potrebujú veľa objatí a bozkov.

Fialová je kráľovskou farbou a z detí, ktoré ju majú ako svoju najobľúbenejšiu, hneď na prvý pohľad cítiť dôstojnosť. Vynikajú výbornou intuíciou a skromnosťou. Majú tolerantnú povahu, sú obdivované a oceňované rovesníkmi.

Ružová farba akosi automaticky patrí k dievčatám i keď sa nájdu aj chlapci, ktorým sa páči. Túto farbu oceňujú najmä deti súcitné, milujúce, prirodzené, čisté a zrelé.

Čierna farba je tou, ktorú obľubuje najmenej detí. Avšak tie, ktoré našli jej čaro, sú sofistikovanými, silnými, rozhodnými a očarujúcimi bytosťami.

Biela farba je tiež nezvyčajnou preferenciou u detí, ale tie, ktoré ju uprednostňujú, sú nekompromisné, priamočiare, vedia efektívne pracovať a sofistikované.

 

Prečítajte si tiež:

Pravdivý horoskop o deťoch, ktorý vám možno otvorí oči

Mesiac narodenia: Čo hovorí o zdraví vášho dieťaťa?

 


Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia