Viete, ktoré meno je najpopulárnejšie na svete?

Viete, ktoré meno je
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-11-11 13:30:45 |

Čísla hovoria jasne. Zabudnite na Mohameda, Johna, Charlotte, Vanesu či Elzu. Najpopulárnejším menom vo svete práve teraz je Sofia!

Laura Wattenberg z Baby Name Wizard (sprievodca detskými menami) zistila, že meno Sofia v rôznych lokálnych obdobách (Sophie, Sophia, Zsofia) patrí k najpoužívanejším v deviatich krajinách sveta vrátane Slovenska, Talianska, Mexika, Estónska, Čile či Ruska! V ďalších 20 krajinách, napríklad aj v USA, je toto meno na druhom alebo treťom mieste. Sofia patrí medzi TOP 25 detských mien v dvoch tretinách krajín, ktoré podávajú správy o ich štatistikách.

 


 

 

Ako Wattenberg poukázala, niektoré krajiny, ako je Čína, India či Brazília, takéto štatistiky, ktoré by boli k dispozícii aj verejnosti nevedú alebo neposielajú o nich správy. „Možno konštatovať, že v podstate celý západný svet sa zhodol na najatraktívnejšom detskom mene,“ dodáva.


Hľadáte nezvyčajné meno pre bábätko?


Snáď najpopulárnejšou nositeľkou mena Sofia je dnes 81-ročná talianska herečka Sophia Loren. Meno spájané s touto charizmatickou divou dali svojim dcéram aj mnohí u nás verejne známi ľudia. Stačí spomenúť Nelly Sofiu, ktorú českému zlatému slávikovi aktuálne bojujúcemu s rakovinou Karlovi Gottovi porodila jeho žena Ivana. Pre Sofiu sa rozhodla aj moderátorka Martina Šimkovičová, poslanec Viliam Novotný či jeho parlamentný kolega Ján Podmanický. Dcérku Sofiu má tiež bývalý predseda SNS Ján Slota a Sofia Zara pomenovali jednu zo svojich dcér aj Robo a Patricia Vittekovci. Dcérku Sofiu má tiež český herec Karel Roden či exoticky vyzerajúci český moderátor Rey Koranteng. Aj ukrajinský premiér Arsenij Petrovyč Jaceňuk sa môže pochváliť desaťročnou dcérou Sofiou. A to je naozaj iba zlomok z tých, ktorí sa pre toto aktuálne najpopulárnejšie dievčenské meno rozhodli.

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: stuff.co.nz, az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia