Kráľovské dieťa je tu: A je to dievčatko!

Kráľovské dieťa je tu:
Ilustračné foto
Zdroj: sita.sk
2015-05-02 16:29:29 |

Zdravé dievčatko porodila dnes dopoludnia manželka princa Williama Kate. Tak ako jej starší braček George, prišla na svet v Lindo Wing v St. Mary Hospital v Londýne.

Kate priviezli do nemocnice o siedmej ráno nášho času a o necelé tri hodiny už Kensingtonský palác mohol vydať správu: „Jej Kráľovská Výsosť Vojvodkyňa z Cambridge v poriadku porodila dcéru o 8.34 dopoludnia (u nás o 9.34). Dieťa váži 3,7 kilogramu. Vojvoda z Cambridge bol pri pôrode.“

Mamička aj dcérka sú v poriadku a tak môžu začať oslavy. Dievčatko, koré je v poradí štvrtým nástupníkom na trón, dostalo hneď tri mená - Charlotte Elizabeth Diana. Charlotte je ženskou variáciou mena jej dedka princa Charlesa, Elizabeth  je v originále meno kráľovnej Alžbety II a tretím menom Diana si uctili tragicky zosnulej Williamovej mame Lady Di.

Doprajú si súkromie

Po tom, ako len pár hodín po pôrode opustila Kate nemocnicu, ukázala drobčeka svetu. Prišiel sa na ňu pozrieť aj starší brat, ktorý berie svoju úlohu naozaj vážne. Rovnako ako urodzený tatko, aj on pozdravil všetkých fanúšikov a tváril sa nesmierne dôstojne. 

Teraz si rodinka nechá nejaký čas pre seba, aby si dievčatko užili v súkromí. Tentokrát chce vojvodkyňa zostať na materskej dlhšie ak pri Georgovi, ktorý v lete oslávi druhé narodeniny. V prvom rade sa potrebuje zregenerovať.

(William a Kate s dcérkou)

 

(Malá princeznička)

 Kate dali obidve tehotenstvá riadne zabrať, v prvých mesiacoch trpela veľkými tehotenskými nevoľnosťami, pre ktoré musela byť hospitalizovaná. Po tom, ako sa jej polepšilo, tak pri Georgovi, ako aj teraz pri dcérke, si až takmer do pôrodu plnila svoje oficiálne povinnosti.

Gratulujeme a želáme veľa zdravia celej obľúbenej rodinke, ktorá sa po odchode z pôrodnice a pár dňoch strávených v Kensingtonskom paláci usadí vo svojom zrekonštruovanom vidieckom sídle Anmer Hall v Norfolku nachádzajúcom sa na pozemku kráľovninho sídla Sandringham. 

 

Prečítajte si, čo o malej princeznej hovoria hviezdy.

Fotogaléria


Foto: sita.sk
Zdroj: az, parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia