Jedzte tabletky z placenty, radí herečka

Jedzte tabletky z placenty,
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2014-05-03 12:01:43 |

Herečka Alicia Silverstone (37) je známa nielen svojimi hereckými rolami, ale aj vďaka kontroverzným myšlienkam o materstve, ktoré aktuálne prezentuje v knihe s názvom The Kind Mama.

Dôvodom, pre ktorý Silverstone napísala spomínanú knihu, je podľa nej to, že mala nádherné tehotenstvo a chce, aby sa aj iné ženy cítili rovnako nádherne ako ona. Doma má takmer trojročného syna, ktorého pomenovala Bear Blu (Medvedík Blu).  Ako zarytá vegánka obhajuje rastlinnú stravu bez mäsa a mliečnych výrobkov. „Rastliny sú liečivé a ak sa používajú vhodným spôsobom, všetko je s nimi jednoduchšie,“ hovorí. „Dôležité je, aby sa mama cítila dobre, potom sa cítia dobre aj deti a všetko funguje tak ako má,“ dodáva.

Silverstone mamám odporúča, aby si v šestonedelí naplno užili intimitu s bábätkom. Ona zostala so svojim novorodeným synom desať dní v posteli a nezaujímala sa o nič iné. Herečka tiež obhajuje netypické praktiky, akými sú napríklad tabletky vyrobené z placenty. V roku 2012 zase zverejnila video, na ktorom svojmu synčekovi predžuvala jedlo a kŕmila ho ním priamo z úst do úst. „Bola som veľmi prekvapená, že niekto tomu venoval pozornosť,“ reaguje so smiechom na ohlasy, ktoré video vyvolalo.

Veľkú kritiku si vyslúžili aj jej názory na očkovanie či používanie tampónov. Silverstone odporúča mamám, aby nedávali deti očkovať, no rovnako ako ostatné rady to nepodložila žiadnymi vedeckými názormi. Podľa nej stačia nepriame dôkazy od rodičov, ktorí majú s vakcínami zlé skúsenosti. „Aj ja osobne mám priateľov, ktorých deti boli očkovaním drasticky ovplyvnené,“ píše. V nedávno vydanej knihe tiež tvrdí , že tampóny môžu spôsobovať neplodnosť u žien. „Bohužiaľ, nehovorí sa o možných rezúdiách pesticídov z neorganickej bavlny a prímesách vo vôňach vo výrobkoch intímnej hygieny, ktoré môžu mať veľmi vážne následky na plodnosť a fungovanie ženských pohlavných orgánov,“ upozorňuje v knihe.

Silverstone okrem iného tvrdí, že žena tým, čo konzumuje počas tehotenstva, nastaví chuťové bunky svojich detí. „Ak budete jesť prírodné potraviny, nastavíte pre svoje deti skvelý základ do budúcnosti,“ je presvedčená. Jej syn Bear Blu podľa nej „miluje tofu , fazuľu a zelenú zeleninu.“ Keď dostane chuť na niečo nezdravé, ponúkne mu čučoriedky a radí, aby túto fintu vyskúšali aj iné maminy. „Čučoriedky sú zázrak. Je to tá najjednoduchšia vec a odvedie pozornosť od všetkých nezdravých maškŕt. Sú sladké ako cukríky. Nie je to veľká vec, keď vaše dieťa nepozná žiadne sladkosti a pozná iba čučoriedky?“ pýta sa.

Jedna kapitola z jej knihy je venovaná téme „Rodinná posteľ,“ v ktorej obhajuje spoločné spávanie detí s rodičmi v jednej posteli. Tento spôsob má podľa nej veľa výhod a to aj napriek tomu, že pediatri pred spoločným zdieľaním postele rodičov a bábätiek varujú pre riziko možného náhodného priľahnutia a udusenia maličkých ratolestí.

Silverstone kritiku svojich názorov berie s nadhľadom a hovorí: „Je to v pohode, ak iní so mnou nesúhlasia.“ Pripomína, že všetky názory, ktoré v knihe prezentuje, sú na to, aby ukázali možnosť výberu.

Kniha bola vydaná 15. apríla a na Amazone doteraz získala dve z piatich hviezd. Mnoho čitateľov vyjadrili po jej prečítaní znechutenie z názorov herečky a v diskusiách ju označujú za „blbca“ a podobne.


Foto: profimedia.sk
Zdroj: huffingtonpost.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia