Vyberte sa do Schloss Hofu a užite si prvomájový sprievod zvierat

Vyberte sa do Schloss
Ilustračné foto
Zdroj: wikimedia commons.com
2015-04-28 00:30:55 |

Už viete ako prežijete predĺžený víkend, ktorý nás čaká? Jedným zo zaujímavých tipov ako stráviť piatkový prvý máj je určite sprievod zvierat na rakúskom zámku Schloss Hof.

Nádherný barokový zámok Schloss Hof s úžasnými záhradami, ktorý sa nachádza neďaleko Bratislavy, je obľúbeným miestom Slovákov. Ak ešte nemáte program na Sviatok práce, môžete ho spolu s celou rodinou prežiť práve tu. Prvý máj bude v znamení sprievodu zvierat. Tie takto organizovane oslávia Sviatok práce a budú pútať pozornosť najmä medzi 14.00 a 16.00 h.

„V prvý májový deň čaká na našich návštevníkov obľúbené podujatie Barokový sprievod zvierat a tanec okolo mája. Štvornohí obyvatelia zámku sa predvedú vo veselom sprievode, ktorý bude určite veľkým potešením pre všetky vekové kategórie," pozýva sprievodkyňa na zámku Barbora Kalafutová.
 Podľa nej sa nebude veľa rečniť, ale o to viac bude počuť mečanie, bučanie či erdžanie štvornohých obyvateľov tamojšieho statku, keď budú vykračovať rozsiahlym areálom. Medzi nimi nebudú chýbať vzácnejšie druhy, akými sú skrutkorohé ovce, štvorrohé kozičky či biele oslíky. 

V zámockom zverníku je pestrý sortiment menších i veľkých zvierat, od kačíc cez poníky, kone až po žirafy. Niektoré možno kŕmiť aj sa ich dotýkať, čo veľa detí využíva. V stajniach i na zámockých lúkach a pasienkoch bude aj množstvo nových zvieracích prírastkov. Tradičnou súčasťou prvomájového podujatia je hudba, tanec a kulinárske lahôdky.   

   Novinkou na prvom poschodí zámku je výstava s názvom Bojovník, vdova a jej syn. Predstavujú ich najvýznamnejší majitelia zámku: úspešný vojvodca princ Eugen, vdova Mária Terézia a jej syn, cisár Jozef II. Oni sú hlavnými aktérmi expozície, kde sa vo fiktívnom dialógu zhovárajú. Výstava ponúka pohľad na kultúru bývania v dvoch významných obdobiach, akými boli barok a klasicizmus. 

K dispozícii je aj interaktívna výstava v historickom objekte Bäckenhof. Vo viacerých miestnostiach umožňuje spoznať život na statku, predstavuje povolania i priebeh roka na zámockom dvore. 

„Návštevníci si môžu vychutnať prechádzku po siedmich zámockých kvetinových terasách princa Eugena, ktoré sú v tomto čase v najkrajšom rozkvete," približuje Kalafutová.

Zámok Schloss Hof je otvorený od 10.00 do 18.00 h. Pre Slovákov je prístupný aj bez auta. Počas celej sezóny majú turisti k dispozícii bezplatnú kyvadlovú dopravu zo železničnej stanice Marchegg k zámku, cez víkendy a sviatky dokonca viackrát za deň. Z Bratislavy sa dá dopraviť autobusmi MHD číslo 21 a 28 na zastávku Novoveská v Devínskej Novej Vsi a odtiaľ na bicykli alebo pešo cez cyklomost priamo k východnej bráne barokového areálu. 

Mohlo by vás zaujímať: Mláďatá v slovenských ZOO. Čo zaujímavé nás čaká pri návšteve?

Fotogaléria


Foto: schloesserreich.at

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia