Na deti pri školách opäť dohliadnu policajti

Na deti pri školách
Na bezpečnosť žiakov dohliadnu v prvý školský deň aj policajti
Zdroj: thinsktock.com
2015-08-31 13:30:42 |

Škola začína v stredu 2. septembra. Žiaci sa do školských povinností vrhnú zvoľna, keďže po troch dňoch v škole ich čaká opäť víkend.

Na bezpečnosť školákov budú v prvý školský deň, 2. septembra, dohliadať policajti. „Polícia posilní hliadky na celom Slovensku. Policajná akcia bude zameraná na zvýšený dohľad nad bezpečnosťou školákov v okolí základných škôl a priľahlých uliciach," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.


Kedy budú ďalšie prázdniny?


Policajti podľa jej slov dohliadnu aj na plynulosť cestnej premávky. „V prípade potreby budú riadiť a usmerňovať premávku. Cieľom tejto akcie je zabezpečiť maximálnu bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky," doplnila Baloghová.

Na september je pripravená aj ďalšia dopravno-bezpečnostná akcia TISPOL-u so zameraním na kontrolu používania bezpečnostných pásov. Ešte predtým, v posledný augustový víkend, sa začne akcia zameraná na kontrolu dodržiavania povinností vodičov a zákazu požitia alkoholu a iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia