Držme palce, naši školáci bojujú o úspech v chémii

Držme palce, naši školáci
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-01-31 00:45:15 |

Tri slovenské školy sa zapojili do rakúskej projektovej súťaže a na štart svojho chemického projektu dostali učebné pomôcky v hodnote 1 000 eur.

Školáci zo Základnej školy na Hradnej ulici v Nových Zámkoch, Súkromnej základnej školy na Nám. Slobody v Sabinove a z Gymnázia J.A. Raymana z Prešova už majú nové pomôcky u seba. Odovzdal im ich prezident Asociácie učiteľov chémie Rakúska, ktorá súťaž vyhlasuje, Ralf Becker. Spomínané školy patria medzi 204 škôl v Európe, ktoré podporujú experimentálnu výučbu chémie.

Cieľom súťaže, ktorá je v Rakúsku najväčšou v rámci prírodovedných predmetov, je podpora experimentálnej výučby chémie. V tomto školskom roku je hlavnou projektovou témou Chémia pre budúcnosť – udržateľné a efektívne využívané zdroje. Pomôcky, ktoré žiaci dostali, im pomôžu pri realizácii ich projektov.

Konkurencia v súťaži je veľké – naše tri školy sa budú snažiť uspieť v konkurencii 194 rakúskych, štyroch nemeckých, dvoch maďarských a jednej srbskej školy. To, ako sa im darilo, bude podľa hovorkyne rezortu školstva Martiny Slušnej jasné 9. apríla, kedy vyhlásia výsledky.

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com, minedu.sk
Zdroj: az, minedu.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia