Toto vás chytí za srdce: Matka piatich detí prišla o manžela

Toto vás chytí za
Ilustračné foto
2017-01-16 12:01:42 |

Prečítajte si srdcervúci príbeh len 25-ročnej matky piatich detí z USA, ktorá stratila manžela, no aj v tých najtemnejších dňoch našla iskru nádeje.

Emily Meyers je mladá, 25-ročná matka piatich detí, ktorá žije so svojou rodinou v americkom štáte Idaho. Emily, vychovaná v mormónskej cirkvi, túžila už od malička po veľkej rodine a keď v osemnástich našla svojho vysnívaného pehavého princa Martina, splnil sa jej najtajnejší sen. Krátko po svadbe sa im narodila najstaršia Ellie (6), neskôr Sophie (4), John  a Lydia. Život už nemohol byť krajší.

V marci 2015, keď bola v šiestom mesiaci s piatym dieťaťom, Martin si našiel na ramene malú hrčku. Tá sa počas pár dní rýchlo zväčšila, a tak si ju nechal vyšetriť. Lekár 34- ročnému mužovi, živiteľovi rodiny, oznámil tú najhoršiu správu: rakovina kože v štvrtom, predposlednom štádiu. Návštevy gynekologických poradní sa striedali s chemoterapiami a alternatívnymi liečbami. V júni 2015 sa im narodila vytúžená Evelyn a „pehavá rodinka“, ako svoju rodinu Emily s láskou prezýva, bola kompletná. Opäť naskočili do kolotoča chemoterapií a na Vianoce sa zdalo, že je všetko naklonené k šťastnému koncu.

Tento príbeh má ešte jednu temnú stránku. Kým Emily bojovala o svojho manžela, mnohí neprajníci ju obviňovali, že si Martinovu chorobu len vymýšľa, aby pritiahla na svoju stránku viac fanúšikov a sponzorov. Emily tak okrem stresu z manželovej choroby musela čeliť aj dennodenným nenávistným e-mailom, telefonátom a komentárom na internete.

Ústa neprajníkov však umlčal Emilyn odkaz srdcervúci odkaz uverejnený 16. júna 2016. „Včera ráno, kým slnko žiarilo na oblohe, držala som Martinovu ruku, on sa zhlboka nadýchol a potichu odišiel na večnosť. Bolesť, ktorú cítim, je omnoho zdrvujúcejšia, než som si predstavovala. Oveľa silnejšie je však vedomie, že konečne našiel pokoj a oslobodenie od bolesti, že teraz kráča s anjelmi a  jedného dňa budeme opäť spolu.“ 

Emily sa utiahla do seba a sústredila sa na svoju malú ryšavú rodinku. Po štyroch mesiacoch prekvapila fanúšikov svojho blogu radostnou správou: opäť sa vydala za dlhoročného priateľa zo strednej školy, Richarda, ktorý jej a jej deťom pomáha prekonať smútok za ockom.

Kým jej niektorí prajú šťastie a tešia sa z jej nového začiatku, iní ju opäť odcudzujú z príliš rýchleho a nepremysleného kroku. „Som pripravená na nové spomienky, nové radostné okamihy, smiech so svojimi deťmi. Som pripravená na novú kapitolu, ďalšiu v príbehu 25-ročnej matky piatich detí, ktorá stratila svojho milovaného manžela po ťažkom boji s rakovinou,“ obhajuje sa pokorne Emily v jednom zo svojich príspevkov. Zároveň dodáva: „Na moju situáciu neexistuje žiaden protokol, žiaden vzorec správania sa.“

Žiaľ, Emilyn príbeh nie je ojedinelý a mnohí z nás nosia v srdce podobne smutný príbeh, keď sa museli rozlúčiť s niekým milovaným. Emily sa však so svojím príbehom rozhodla podeliť s celým svetom, aby sa stala hlasom všetkých mladých vdov, ktoré v nej vidia inšpiráciu. Emily má však len jediné posolstvo: „Snažte sa vo všetkom uvidieť vždy to dobré. Verte či nie, dobro je vo všetkom a v každom, na každom jednom mieste, len sa musíte dobre rozhliadnuť.“

Mohlo by vás tiež zaujať:

Hit internetu: Mama štvorčiat sa pred deťmi skryla v šatníku

Šťastné mamy poznajú týchto desať tajomstiev

 

 

Fotogaléria


Foto: Instagram, YouTube.com
Zdroj: st

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia