TIP: Darčeky pre maminy, ktoré zvládne naozaj každý

TIP: Darčeky pre maminy,
Ilustračné foto
Zdroj: archív A.Ž.
2016-05-05 00:30:30 |

I keď ockovia začnú žiť v sobotu viac hokejovým šampionátomi než Dňom matiek, máme pre nich tip na malé darčeky, ktoré by mohli s ratolesťami pre milovanú mamku vyrobiť.

Druhá májová nedeľa patrí už tradične mamám a každá sa určite poteší nielen darčeku, ale aj tomu, keď ju necháte dlhšie vyspať, pripravíte jej netradičné raňajky alebo sa celá rodiny vyberiete niekam na výlet. Snáď každú mamu viac potešia malé, vlastnoručne vyrobené prekvapenia, než okázalé prejavy lásky v podobe drahých darčekov. No dobre, ak by dostala nejaký ten šperk, asi sa nenahnevá, ale určite to prežije aj bez neho :))

Ockovia s deťmi majú jedinečnú príležitosť ukázať, aká je pre nich mamina dôležitá a spoločne vyrobiť nejakú drobnosť. Napríklad ozdobenú sviečku alebo kvietok na špajli. Ako na to nám ukázala blogerka Rebeka Dostálková.

Ozdobená sviečka

K tomuto darčeku budete potrebovať 2 sviečky – jednu čistú a jednu napríklad čajovú, servítku – buď s obrázkom alebo farebnú, kávovú lyžičkunožnice

Postup:

Ak máte farebnú servítku bez obrázkov, vystrihnite z nej napríklad srdiečko, koliesko alebo obdĺžnik, ak máte obrázkovú, vystrihnite pekný obrázok. Oddeľte spodné vrstvy z vystrihnutej servítky a nechajte iba vrchnú.

 

Nahrejte lyžičku nad sviečkou.

 

Priložte vystrihnutý obrázok na sviečku a hladkajte ju zohriatou lyžičkou. Vrchná vrstva vosku sa roztopí a servítka sa stane súčasťou sviečky.


Prečítajte si: Desať emočných výziev každej mamy


Vrecko na sviečku

Vyrobiť vrecko si vyžaduje trošku zručnosti, ale určite to zvládnete. Pripravte si ozdobný papier, lepidlo a nožnice.

Prikladáme fotopostup, podľa ktorého by sa vám malo podariť vrecúško zhotoviť:

Najprv si okraje papiera na šírku preložte do stredu tak, že jeden okraj bude kratší a druhý dlhší.

Dlhší preložte cez kratší a zlepte ich. 

Potom zohnite spodnú časť na takú šírku, akú by podľa vás malo mať dno vrecúška.

A začnite zohýbať a lepiť podľa Rebeky...

 

Keď lepidlo dobre zaschne, vložte doň vyzdobenú sviečku a dokonalý darček je pripravený!

 

Kvietok na špajli

Tak výroba tohto darčeka je úplne jednoduchá. Stačí vám špajľa, nožnice, lepiaca páska, resp. lepidlo a farebný papier.

Postup:

Špajľu môžete nechať nezamaľovanú alebo ju môžete namaľovať fixkou či vodovými farbami na zeleno. Z farebného papiera vystrihnete kvietok podľa vlastnej fantázie, priložíte na špajľu, prelepíte zozadu lepiacou páskou a kvet máte hotový. Ak chcete, aby bol krásny z obidvoch strán, vystrihnite dva rovnaké kvety, po okrajoch zlepte a nastoknite na špajdľu. Môžete dorobiť aj lístky zo zeleného papiera. Môj malý syn sa rozhodol, že kvietok, ktorý mi daroval vlani, bude veselší, tak mu nakreslil aj tvár.

I keď niektoré kvety mi zvädli, tento má doma stále svoje čestné miesto a vždy sa pri pohľade naň usmejem... Prajem všetkým mamám, aby každý deň našli príležitosť usmievať sa.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Buďte štýlovou a trendy maminou

Desať vecí, ktoré by mala vedieť každá mama

Fotogaléria


Foto: redakcia, Kik textil
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia