TVORÍME NA VIANOCE: Ponožkový snehuliak

TVORÍME NA VIANOCE: Ponožkový
Zdroj: archív A.Ž.
2015-12-18 10:30:11 |

Niektoré dekorácie dajú človeku riadne zabrať, no niektoré nie sú ani také zložité a výsledok je viac ako perfektný. Takého ponožkového snehuliaka zvládnu aj deti.

Meteorológovia síce snehovú nádielku na Vianoce nesľubujú, no doma si zimnú náladu aj tak urobiť môžeme. A to aj vďaka snehuliačikom, na výrobu ktorých netreba veľa času ani materiálu.

Čo budeme potrebovať?

biela ponožka, farebná ponožka na čiapku, ryža (tarhoňa, malé cestoviny), kúsok látky na šál, pevnejšia nitka alebo špagátik, špendlíky s farebnými hlavičkami, gombíky, sekundové lepidlo

 

Ako na to?

Najskôr sa rozhodneme, či chceme väčšieho alebo menšieho snehuliaka a podľa toho odstrihneme z bielej ponožky. Potom ju naplníme ryžou (tarhoňou, cestovinami.)

 

Naplnenú ponožku na vrchu pevne zaviažeme.

 

Rozdelíme ju pevnou nitkou na hlavičku a telo.

 

Na hlavu nasadíme čiapku a zo špendlíkov vyrobíme oči, nos a ústa.

 

Uviažeme šálik a na bruško prilepíme gombíky alebo použijeme špendlíky s farebnými hlavičkami.

 

Videopostup:

 

Ponožkoví snehuliaci ako terapia...

Snehuliaci držia pri živote aj malého Andreja z Ukrajiny, ktorý v nemocnici bojuje s leukémiou. S mamou ich vyrába preto, aby zarobili peniaze na jeho liečbu. Chlapča sa nevzdáva a na snehuliačikoch pracuje aj počas chemoterapie. Prvého vyrobila mama synovi pre radosť, aby bola nemocničná izba krajšia. Záujem o snehuliačika prejavili aj známi, ktorí prišli Andrejka pozrieť či personál nemocnice a tak ich začali vyrábať spolu.

Vďaka sociálnym sieťam sa o  aktivite mamy a chorého syna dozvedeli tisíce ľudí, ktorí Andrejovi pomáhajú buď s výrobou snehuliačikov alebo mu len tak posielajú peniaze a prajú skoré uzdravenie. Mnohí k objednávke pripísali, že si na snehuliačika s radosťou počkajú až dovtedy, kým bude Andrejko zdravý a bude mať dosť síl urobiť im ho.

Andrej je prvým dieťaťom Aleny a Antona Semilitovcov. Rodina žije v ukrajinskom meste Čerkasy a ich milovaný synček sa lieči v bieloruskej nemocnici v meste Gomel, čo ich stojí nemalé peniaze. V nemocnici strávi Andrej ešte riadne dlhý čas, liečba podľa lekárov potrvá minimálne do februára roku 2017. Vďaka rozkošným snehuliakom a dojímavému príbehu sa Andrejkovej mame ozval aj človek, ktorý sa rozhodol zaplatiť celé chlapčekovo liečenie.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

TVORÍME NA VIANOCE: Snehové vločky z papiera

TVORÍME NA VIANOCE: Orechová škatuľka na drobný darček

Fotogaléria

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia