Vyberte meno dieťatku (Patrik, Patrícia)

Vyberte meno dieťatku (Patrik,
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-07-06 10:35:56 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Akí sú dnešní oslávenci?

Mužské meno Patrik má latinský pôvod a jeho význam je "urodzený", "patricijský". Nositeľov tohto pomerne populárneho mena oslovujeme Paťo, Paťko. Patrikovia sa tvrdohlavo spoliehajú na svoje sily a len málokedy si dajú poradiť.

Sú elegantní a záleží im na tom, aby druhí ocenili ich výzor. Majú vo zvyku zvážiť problém zo všetkých možných uhlov pohľadu, všetko si premyslieť a až potom konať. Patrikovia by si mali dávať pozor najmä na preceňovanie svojich síl.

Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Ich šťastné farby sú žltá, modrá. Ochranné rastliny podbeľ, mäta, ochranné kamene avanturín a ruženín

Meno Patrícia je ženskou podobou mena Patrik. Nositeľky tohto na Slovensku rozšíreného mena oslovujeme Paťa, Paťka, Paťuška. V určitých obdobiach sú Paťky prítulnejšie ako mačiatko. Ak sa odviažu, sú vrtošivé a neovládateľné. Sú tiež priateľské a hravé. Paťky majú pevnú vôľu. Vedia si sadnúť za stôl a nevstať od neho, kým nie je práca dokončená. V takých chvíľach vidia pred sebou len svoj cieľ a všetko ostatné ide bokom.

Zdravie majú dvojtvárne. Keď sú veselé, zdravie im slúži, keď sa utápajú v zachmúrenosti, sú náchylné na ochorenia, predovšetkým na respiračné.

Ovplyvňuje ich planéta Merkúr. Šťastné farby Patrície sú červená, biela. Ochranné rastliny podbeľ, levanduľa, ochranné kamene tigrie oko, topás a achát. Patrície oslavujú meniny spolu s Patrikmi dňa 6. júla.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia