Vyberte meno dieťatku (Diana)

Vyberte meno dieťatku (Diana)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-07-01 10:30:57 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Diana má latinský pôvod a význam tohto mena je "božská". Nositeľky tohto na Slovensku málo rozšíreného mena oslovujeme aj Dianka.

Diany sú silné a cieľavedomé osobnosti. Nikdy sa nevzdávajú. Najlepšie sa cítia v aréne každodenného života. "Nemusia" pasívny oddych v podobe vylihovania. V partnerskom vzťahu sa naplno prejavia. Usilujú sa postarať aj o najdrobnejšie detaily. Ich cieľom je, aby všetci v okolí boli spokojní. Tieto ženy vedia byť aj nepríjemné, ak s nimi prídete do konfliktu. Dianky tak ľahko neprekvapíte a vo svete sa nestratia. Ženy s týmto menom podliehajú chorobe ojedinele. Niekedy sa ale nevedia zastaviť a prekračujú rozumné hranice.

Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Šťastné farby Diany sú prírodná zelená, biela. Ochranné rastliny nechtík, materina dúška, kamene smaragd a zafír.

Podľa Historického kalendára sa 1. júla 1961 narodila DIANA, princezná z Walesu, rodným menom DIANA FRANCES SPENCEROVÁ. Bola prvou manželkou následníka britského trónu princa Charlesa. Zomrela pri autonehode v Paríži v roku 1997. Princezná z Walesu DIANA patrí azda medzi najznámejšie nositeľky tohto mena. Popularitu si získala aj americká speváčka a herečka DIANA ERNESTINE EARLE ROSSOVÁ, v slovenskom prostredí je známa herečka DIANA MÓROVÁ.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia