Vyberte meno dieťatku (Lea)

Vyberte meno dieťatku (Lea)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-04-29 10:30:44 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Lea má hebrejský pôvod a v preklade znamená "antilopa". Nositeľky tohto biblického, na Slovensku menej častého mena, oslovujeme Lejka, Leji.

Ich zvierací totem je laň, a to vysvetľuje emotívnosť, ktorá sa ich zavše zmocní. Tú vyvažuje upokojujúca lipa, ktorá je rastlinným totemom týchto žien. Lejky sú aj objektívne, čestné a málo ovplyvniteľné. Drsné správanie iných v nich vyvoláva prudké reakcie. Rady sa obetujú, sú šťastné vtedy, keď dávajú. Obávajú sa všetkých "hier" týkajúcich sa citov. Ženy s týmto menom sú životaschopné, odolávajú dobre únave aj preťaženosti.

Ich šťastné farby sú modrá, čierna, zelená a purpurová, ochranné rastliny medovka, baza a divozel, ochranné kamene ametyst, jaspis a perla.

Slovenská výtvarníčka a módna návrhárka LEA FEKETE, pôsobiaca v oblasti módy a dizajnu, je z tých pomerne zriedkavých žien, ktoré nosia meno pripadajúce na predposledný aprílový deň.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia