Vyberte meno dieťatku (Jarmila)

Vyberte meno dieťatku (Jarmila)
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2015-04-28 10:30:00 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Jarmila má slovanský pôvod, na Slovensku je málo rozšírené a jeho význam je "milujúca jarosť". Meniny majú Jarmilky, Jarky, ako ich oslovujeme, 28. Apríla.

Jarmily sa usilujú získať náklonnosť svojho okolia už od detstva. Ich rastlinným symbolom je voňavá a rozpínavá levanduľa. Sú majetnícke a často uzavreté do seba. Majú obavy, že sa priveľmi odhalia, ak budú milovať. Jarmily by sa mali vyhýbať nestálym a falošným priateľom. Potrebujú zvýšený príjem vitamínu skupiny B. Ženy s týmto menom sú výrazne životaschopné.
 

Ich obľúbené farby sú oranžová, modrá, zelená a biela, ochranné rastliny čakanka, fenikel a valeriána, ochranné kamene nefrit a zafír.

Bývalá československá atlétka, bežkyňa na krátkych a stredných tratiach JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ, ktorá ako prvá žena zabehla 400 metrov pod 48 sekúnd a bola vyhlásená za najlepšiu atlétku sveta a jej svetový rekord na 800 metrov v čase 1:53.28 z 26. júla 1983 v nemeckom Mníchove doteraz nebol prekonaný, ďalej austrálska profesionálna tenistka narodená v Bratislave JARMILA GAJDOŠOVÁ, ako aj riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska JARMILA HALGAŠOVÁ - to je len niekoľko žien s menom, pripadajúcim v slovenskom kalendári na 28. apríla.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia