Vyberte meno dieťatku (Dobromila)

Vyberte meno dieťatku (Dobromila)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-10-28 09:01:02 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aké sú dnešné oslávenkyne Dobromily?

Ženské meno Dobromila má slovanský pôvod a význam mena je "milujúca dobro". Nositeliek krstného mena Dobruška, Dobrinka, Milka, ako ich doma oslovujeme, je na Slovensku málo.

Dobromily sa ťažko vzdávajú. Pre svoju neústupčivosť prekonávajú v živote mnoho prekážok. Sú samostatné a v prvom rade svojrázne. Dobromily sú zahľadené do seba a nestrpia, aby hrali podriadenú úlohu. Tieto ženy nemajú rady ľudí, ktorí nie sú priami. Veľmi skoro sa stanú nezávislými a majú vždy jasno v otázke svojho vzťahu k iným. Dobre sa uplatnia vo vedúcej pozícii.

Blahodarne na ne pôsobia prechádzky v prírode. Ovplyvňujú ich planéty Mars a Pluto. Ich šťastné farby sú tmavomodrá a červená. Ochranné rastliny puškvorec a bazalka, ochranné kamene rubín a diamant.

Prvá česká spisovateľka, autorka sentimentálnych poviedok a kuchárskych kníh MAGDALENA DOBROMILA RETTIGOVÁ reprezentuje ostatné nositeľky mena DOBROMILA.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia