Vyberte meno dieťatku (Demeter)

Vyberte meno dieťatku (Demeter)
Ilustračné foto
Zdroj: thinsktock.cz
2014-10-26 09:01:33 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Akí sú dnešní oslávenci Demeterovia?

Mužské meno Demeter má grécky pôvod a v preklade znamená "patriaci bohyni úrody Daméter". Na Slovensku sa stretávame s týmto menom iba ojedinele. Nositeľov oslovujeme Demo, Demko, Demi.

Demeterovia sú muži, ktorí sa často uzatvárajú do svojho vnútorného sveta. Iných posudzujú s istou strohosťou a len málokedy sa pokúšajú vžiť do situácie iných. Ich správanie je nediplomatické a odmalička majú vlastnícke sklony. Sú ale svedomití študenti, ktorí inklinujú napríklad k štúdiu medicíny. V práci dosahujú pozoruhodné výsledky.

Sú životaschopní, chrániť by si mali pľúca a srdce. Demeterov ovplyvňuje planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú zelená, sivá a biela. Ochranné rastliny saturejka a valeriána, ochranné kamene zafír, citrín a sardonix.

Označenie kvality bioproduktov DEMETER (bio-DEMETER) sa dáva biopotravinám, ktoré spĺňajú prísnejšie normy pre certifikáciu, ako sú normy stanovené Európskou úniou. Výrobky s označením DEMETER sa považujú za najvyššiu kvalitu na biotrhu. Skratka DEMETER (Detection of Electro-Magnetic Emissions Transmitted from Earthquake Regions) je prvý projekt zo série mikrosatelitov Národného centra vesmírneho výskumu (CNES).


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia