Vyberte meno dieťatku (Aurel)

Vyberte meno dieťatku (Aurel)
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2014-10-25 09:30:04 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Akí sú dnešní oslávenci Aurelovia?

Mužské meno Aurel má latinský pôvod a v preklade znamená "zlatý", "zlatučký". S nositeľmi krstného mena Aurel sa stretávame na Slovensku ojedinele a oslovujeme ich Aurelko, Aurélik, Arko.

Aurelovia sú trpezliví a majú pokojné reakcie. Jednou z najvýraznejších čŕt Aurelov je aktívnosť. Priťahuje ich štúdium jazykov a mnohých láka vedecký výskum. Pre kariéru sú schopní vynaložiť nemalé úsilie. Ich citový život je zložitý, lebo ťažko vyjadrujú svoje pocity. Nechodia často na spoločenské podujatia, uprednostňujú život v kruhu svojej rodiny.

 Zdravie týchto mužov vo veľkej miere závisí od psychiky. Môžu zaznamenať určité zdravotné problémy s chrbticou. Aurelov ovplyvňuje planéta Slnko. Ich šťastnými farbami sú zlatá, hnedá a medená. Ochranné rastliny ľubovník, bobkový list a nechtík, ochranné kamene jantár, topás a olivín.

Na Slovensku je fyzik, technik, konštruktér, vynálezca, zakladateľ teórie parných strojov a plynových turbín AUREL STODOLA najvýznamnejším nositeľom mena pripadajúceho na 25. októbra. Názov AUREL mala aj hudobná cena, ktorú od roku 2001 udeľovala slovenská Akadémia populárnej hudby. V roku 2008 bola udelená za rok 2007, naposledy.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia