Vyberte meno dieťatku (Sabína)

Vyberte meno dieťatku (Sabína)
Ilustračné foto
Zdroj: thinsktock.cz
2014-10-27 09:01:23 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aké sú dnešné oslávenkyne Sabíny?

Ženské meno Sabína má latinský pôvod a jeho význam je "pochádzajúca z kmeňa Sabínov" v Taliansku. Na Slovensku sa veľmi neudomácnilo. Ak sa predsa len s nositeľkami tohto mena stretneme, oslovujeme ich Saba, Sabi, Sabínka.

Sabíny sú prevažne materialisticky založené a dôležitý v ich živote je úspech. Ak sa pre niečo rozhodli, je ťažké chcieť, aby zmenili názor. Priateľstvo so Sabínou je skôr vzácnosť. Iba zriedkavo dôverujú iným a o svojom súkromí hovoria málo. Aj v školských laviciach, rovnako ako počas celého života, podľahnú túžbe súťažiť a s prehľadom získavajú akademické tituly. Ich život je silne zameraný na výber povolania a sebarealizáciu v práci. Sabíny sa v pracovnom tíme prejavujú ako cieľavedomé, taktné a opatrné.

Sabíny sú odolné. Vedia sa psychicky i fyzicky brániť a vytvoriť si životnú rovnováhu. Z času na čas môžu mať problémy s ochoreniami dýchacích ciest. Do jedálnička by si mali zaradiť najmä jablká a ryby. Sabíny ovplyvňuje planéta Venuša. Ich šťastné farby sú modrá, biela a žltá. Ochranné rastliny myší chvost, fialka a prvosienka, ochranné kamene achát, zafír a koral.

Slovenská modelka SABÍNA OVÁRIOVÁ, Miss siedmich kontinentov za rok 2009 reprezentuje ženy, ktoré nosia meno pripadajúce v slovenskom kalendári na 27. októbra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia