Spoznajte škôlky a školy z "prvej ruky"

Spoznajte škôlky a školy
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2014-10-22 12:01:53 |

Nástup do škôlky či základnej školy je významným medzníkom vo vývoji a formovaní dieťaťa. Ich výber by ste mali preto dôkladne zvážiť.

Festival škôl a škôlok od A po Z vám túto možnosť ponúka. Akcia, ktorá sa uskutoční v sobotu 25. 10. a nedeľu 26. 10. 2014 v nákupnom centre Shopping Palace v Bratislave má okrem toho pripravený aj bohatý program. Podrobnosti prináša skolskyservis.teraz.sk. Ako informuje, deti sa môžu tešiť napríklad aj na hudobné vystúpenie s kvízom Veselé zúbky a Miro Jaroš prostredníctvom piesní predstaví svoje knihy.

Pobyt v škôlke, získavanie prvých vedomostí na základnej škole a rozvíjanie mimoškolských aktivít by mali byť pre dieťa radosťou i prínosom. Preto rozhodovanie sa v tomto smere by malo byť dôkladné a zodpovedné. Akcia, ktorá sa bude konať po oba dni od 12.00 h do 19.00 h, ponúkne nielen prezentáciu základných škôl a škôlok, ale predstaví aj ponuku záujmových inštitúcií, kde deti môžu plnohodnotne tráviť voľný čas.

Zúčastnené školské i predškolské zariadenia predstavia svoje možnosti v rámci rozhovorov s moderátormi a kto bude mať záujem o podrobnejšie informácie, dostane ich pri jednotlivých infostánkoch.

Bude sa tancovať i tvoriť

Súčasťou Festivalu škôl a škôlok od A po Z budú aj workshopy, kde sa deti s rodičmi môžu naučiť základy moderných, exotických a ľudových tancov alebo sa zapojiť do športovania s rôznymi pomôckami. V kreatívnych dielňach sa zasa budú tvoriť Papierové výmysly.

Myslíme na fyzické i duševné zdravie dieťaťa

Fyzioterapeutka ponúkne prednášku o správnom postavení detského chodidla a priamo na mieste bude diagnostikovať chodidlo dieťaťa. Tipy na chutné recepty budú súčasťou ďalšej prednášky, kde sa bude hovoriť o správnej a vyváženej životospráve pre deti. Detská psychologička zasa poradí, ako usmerniť dieťa v problémovom období.

Ako si hľadať dobrú prácu

Otázka, ktorú si často kladú aj mamičky po materskej dovolenke. Preto určite nielen ich poteší prítomnosť zástupcov portálu Profesia.sk, ktorí ponúknu cenné rady pri hľadaní nového zamestnania. Poradia, ako si správne pripraviť životopis, zostaviť motivačný list a ako sa pripraviť na pohovor.

Veselé zúbky a knihy Mira Jaroša

V sobotu 25. 10. sa deti môžu tešiť na hudobné vystúpenie s kvízom Veselé zúbky. Zúbková hliadka v zložení Monika a Zuzka Haasové, Miro Jaroš, Robo Papp, Bystrík a Chyno prostredníctvom pesničiek a kvízov naučia nielen deti, ale aj ich rodičov, ako sa správne starať o zúbky. V nedeľu 26. 10. Miro Jaroš prostredníctvom piesní predstaví svoje knihy, kde sa deti zoznámia s čistými rúčkami či čarovnými slovíčkami.

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: skolskyservis.teraz.sk

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia