Megatrampolíny v jaskyni? Prečo nie...

Megatrampolíny v jaskyni? Prečo
Ilustračné foto
Zdroj: dailymail.co.uk
2014-06-18 12:01:53 |

Rozmýšľate nad netradičnou rodinnou dovolenkou? Čo tak vybrať sa do Walesu vo Veľkej Británii? Od 3. júla si tu budete môcť zaskákať na najväčších podzemných trampolínach na svete.

Zdá sa, že stále sa dá vymyslieť niečo, čo tu ešte nebolo. Zabudnite na vylihovanie na pláži a vyskúšajte niečo nové. Stačí k tomu len nejaké to euro v domácom rozpočte navyše, dobrodružný duch a túžba spoznávať stále niečo nové. Predstavte si to nadšenie, keď deťom oznámite, že si zaskáču v jaskyni na najväčšej trampolíne na celučičkom svete. Môžete si byť istí, že také zážitky iní spolužiaci mať nebudú.

Bounce Below, prvé podzemné centrum s tromi obrími trampolínami, je už na letný nápor pripravené a určite sa stane jednou zo svetových turistických atrakcií. Nájdete ho v Llechwedd Slate Caverns, obrovskej bridlicovej jaskyni v blízkosti historického baníckeho mesta Blaenau Ffestiniog v severnom Walese. Bounce Below je súčasťou outdoorového centra Zip World, kde sa nachádza aj najdlhšia lanovková dráha na svete.

Trampolíny sú zavesené v bridlicovej jaskyni dvakrát väčšej ako je svetoznáma londýnska Katedrála svätého Pavla, ktorá je štvrtou najväčšou kresťanskou sakrálnou stavbou na svete. Atraktívnosť miesta podčiarkuje aj obrovská svetová šou, akú len tak nezažijete. K trampolínam vás privezú vlakom a každý návštevník dostane kombinézu aj s prilbou. 

Trampolíny, z ktorých každá sa nachádza v inej výške,  sú spojené 18 metrov dlhou šmýkačkou. Prevádzkovatelia sa pri budovaní podzemného trampolínového sveta inšpirovali kolegami z Francúzska, no využiť na to jaskyňu bol ich originálny nápad, ktorý nikde inde na svete nenájdete.

Podzemné jaskyne, v ktorých našli trampolíny svoj domov, majú bohatú históriu. Niektoré z nich boli použité na ukrývanie umeleckých diel počas nemeckého bombardovania Londýna za druhej svetovej vojny a slúžia tiež ako úkryty pre kráľovskú rodinu v prípade jadrového útoku. 

Wales láka na turistiku aj morské pobrežie

Navštíviť Wales sa neoplatí iba pre novú svetovú atrakciu. Táto časť Spojeného kráľovstva je známa výnimočne krásnou prírodou a rozmanitou krajinou. Milovníci hôr sem cestujú za zliezaním horských štítov, iných lákajú túry po nádherných lesoch či prechádzky po civilizáciou nedotknutom pobreží. Zakotviť môžete na niektorom z množstva prímorských letovísk a odtiaľ si robiť výlety k tamojším typickým hradom, šľachtickým sídlam, rozpadnutým opátstvam či pozrieť si architektonicky bohaté mestečká. 

Fotogaléria


Foto: dailymail.co.uk
Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia