10 prvenstiev, pri ktorých rodičia dúfajú, že sa nestanú

10 prvenstiev, pri ktorých
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-04-29 00:30:50 |

Všetci sme nadšení z úspešných prvenstiev našich detí – z prvého úsmevu, z prvého kroku, z prvého slova... No sú aj prvenstvá, ktoré nie sú pre rodičov až také zábavné....

1. Prvá nie práve voňavá „nehoda“, keď ste v zhone zabudli dať bábätku plienku a vybrali ste sa do obchodného domu, na návštevu k priateľom... Jednoducho niekam, kde je veľa, veľa ľudí.


2. Prvý raz, keď sa drobček rozhodne s hysterickým vreskom hodiť sa o zem v obchodnom dome a odmieta vstať. Pravdepodobne preto, lebo chcel vybrať nákupný vozík a vy ste zobrali iný.


3. Prvé „kako“ vo vani. Bonusové body sa pripisujú vtedy, ak sa zrovna kúpu naraz viacerí súrodenci.  


4. Prvý bezradný pokus vysvetliť predškolákovi čo je to tampón, hygienická vložka, prípadne kondóm. Keď niektorú z týchto „intímností“ dieťa nájde, nedokáže sa prestať pýtať „čo“ a „prečo“.


5. Prvá noc, keď rodič čistí zvratky z prestieradla (a z paplónov, oblečenia, koberca, vlasov...).

6. Prvýkrát, keď zaspíte aj s dieťaťom do školy a hľadáte tú najpoužiteľnejšiu výhovorku, aby to bolo čo najmenej trápne.  


7. Prvá úloha z matematiky, pri ktorej nedokážete dieťaťu pomôcť, lebo nechápete zo zadania ani slovo. Stane sa to obvykle skôr, než si rodičia myslia, že by to mohlo prísť.


8. Prvý telefonát od iného rodič, že vaše dieťa urobilo niečo hrôzostrašné. Volanie príde práve vtedy, keď budete mať pocit, že ako rodič zlyhávate a nič vám nevychádza podľa predstáv.

9. Prvýkrát nájdete zasušený sopeľ na stene. Samozrejme, dieťa sa nikdy neprizná, že si s obľubou vyberá z nosa „holuby“ a natiera ich na stenu. Na druhej strane, keď skončia tam, aspoň viete, že ich  neje...
 

10. Prvýkrát si uvedomíte, že vaši rodičia mali pravdu. Vo všetkom. A ako hovorila vaša mama, nakoniec vás, aj keď sa akokoľvek snažíte o inovatívne prístupy k výchove, budú vaše deti hnevať rovnako ako ste vy kedysi hnevali svojich rodičov... Gény nezaprieš...

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: Huffingtonpost.com, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia