Čakáte bábätko? Na tieto výdavky sa pripravte

Čakáte bábätko? Na tieto
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-02-01 14:30:56 |

To, že na príchod dieťatka sa treba pripraviť nielen emocionálne, ale aj materiálne, je jasné asi každému. Ak si neviete predstaviť, s akou sumou treba rátať, pomôžeme vám zorientovať sa.

Na počiatočné výdavky na vybavenie pre dieťa si podľa najnovšieho prieskumu treba odložiť takmer 2000 eur.

Najväčšiu položku pred narodením dieťaťa tradične predstavuje kočík, ku ktorému je nevyhnutné dokúpiť autosedačku. Ušetriť možno kúpou tzv. trojkombinácie. S prepravou a nosením dieťaťa súvisia aj ďalšie dve položky, medzi ktorými sa môžu rodičia rozhodnúť podľa vlastných preferencií - či zvolia radšej šatku alebo nosič. Tí, ktorí s dieťaťom plánujú cestovať viac, môžu uvažovať aj nad ďalšími pomôckami a okrem klasickej postieľky pre bábätko kúpiť aj postieľku cestovnú a prípadne si dokúpiť ohrievač fliaš

To však nie je všetko. Treba mať na zreteli aj potreby na kŕmenie, spanie, prebaľovanie a kúpanie a tiež treba rátať s priebežným nákupom spotrebného tovaru, oblečenia, prípadne liekov. Z prieskumu vyplynulo, že rodičia môžu rátať so sumou okolo 2 100 eur ročne na priebežné výdavky, akými sú príkrmy, plienky, detská kozmetika, hygienické potreby a oblečenie, čo predstavuje mesačný výdaj okolo 173 eur,“ vysvetľuje Ľuboš Kravárik, generálny riaditeľ myWorld , , prevádzkovateľ nákupného spoločenstva Cashback World. . 

Prečítajte si tiež:

Tipy skúsených mám ako si pre seba ušetriť hodinku denne

Toto vám o materstve dopredu nikto nepovie

 

 

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com, kik-textilien.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia