Hviezda Let´s Dance si prešla PEKLOM: Slová plné bolesti o ŠIKANE!

Henrieta Farkašová a Marek
Henrieta Farkašová a Marek Klič
Zdroj: TV Markíza
2023-03-09 09:00:00 |

V tanečnej šou Let's Dance aktuálne bojuje o titul Kráľovnej tanečného parketu aj naša najúspešnejšia paraolympionička Henrieta Farkašová. Tá odhalila nepríjemné skúsenosti so šikanou, na ktorú dodnes nevie zabudnúť!

Henrieta Farkašová je najúspešnejšou slovenskou paraolympioničkou v histórii a na konte má množstvo športových úspechov. V týchto dňoch sa však predviedla aj ako tanečnica v markizáckej šou Let´s Dance, kde po boku a pod vedením tanečníka Mareka Kliča mnohým vyrazila dych. Diváci ich výkon odmenili standig ovation a mnohí mali slzy v očiach. 

VIDEO: Henrieta Farkašová a Marek Klič.

Henrieta opäť raz dokázala, že môže byť pre mnohých veľkým príkladom. Aj napriek svojmu znevýhodneniu sa totiž nevzdáva a robí veľké veci. Otvorene hovorí aj o tom, že si kvôli svojmu hendikepu prešla peklom. V rozhovore pre markiza.sk prezradila, že si zažila aj také situácie, kedy pocítila, čo je to šikana. Zažila ju ešte počas detstva, kvôli tomu, že trpela vysokou krátkozrakosťou.

„Už ako dieťa som zažívala veľa ponižovania, posmechov a šikany, odmietania a neprijatia,”  povedala v rozhovore pre markiza.sk. Priznáva rodačka z Rožňavy, ktorá si šikanu zažila aj tam, kde by to pravdepodobne nikdy ani nečakala. A to zo strany istej učiteľky. „Nevedela prijať, že nechodím do špeciálnej školy a asi nevedela so mnou pracovať a mala z toho tiež strach. Správala sa ku mne chladne, arogantne, zhoršovala mi známky,” šokuje úspešná športovkyňa. „Vytvorila vo mne pocit, že aj keď sa snažím, aj tak nie som dostatočne hodnotná, lebo som iná a mám zdravotné znevýhodnenie,” dodala.   

Farkašová priznáva, že táto bolestná skúsenosť výrazne ovplyvnila jej sebavedomie a spôsobila jej rôzne traumy, s ktorými sa dodnes usiluje vyrovnať a stále na sebe pracuje.

Šikana na Slovensku

Na Slovensku su známe prípady šikanovania detí. Podľa výsledkov prieskumu, ktoré publikovalo Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky sa zistilo, že nad 30% detí, ktoré navštevujú základné alebo prípadne stredné školy majú skúsenosti so šikanou, uvádza minv.sk. Na základe uskutočneného prieskumu sa tiež zistilo, že nad 20 % žiakov zažili aj skúsenosti s kyberšikanovaním.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zuz a zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia