Svet je hrozný! A najhorší sú muži!

Svet je hrozný! A
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-07-25 16:00:00 |

Simona mala pocit, že sa dostala na úplné dno. Bola tehotná, rezignovaná, plná bolesti a krívd. V podstate súhlasila s tým, ako sa k nej muži správali príšerne. Veď si ani nič iné nezaslúžim, tvrdila.

Momentálne zažívala svoj najhorší vzťah v živote. Vlado sa k nej správal najhoršie zo všetkých. Klamal jej, netajil sa tým, že má okrem nej aj iné ženy. Simona však bola presvedčená, že si nič lepšie nezaslúži a že má byť vďačná aj za to, že ju taký fešák vôbec chce.

Keby ľudia v jej okolí vedeli, v akom prostredí vyrastala, možno by sa jej až tak nečudovali. Simona mala dvoch bratov, ktorých jej otec otvorene uprednostňoval. „Muž je viac ako žena. Svet vždy patril, patrí a bude patriť iba mužom, to si pamätaj!“ A Simona prijala toto videnie sveta za svoje.

Dlho váhala, kým Vladovi povedala, že je tehotná. Oznámil jej, že on teda otcom byť nemieni a jednoducho odišiel. Simona sa tak vnútorne bičovala, že napokon potratila. A táto bolestná skúsenosť ju nakopla do nového života.

Po čase stretla Ondra. Bol taký obyčajný, ale od samého začiatku bolo zjavné, že ju má veľmi rád. Keďže Simona doteraz nič také nezažila, bola stále v strehu. Čakala, kedy Ondro príde na to, že je vlastne nanič a opustí ju. V podstate ho svojím strachom, vnútornými obavami, podozrievaním a žiarlivosťou takmer dohnala k tomu, aby si naozaj našiel inú. Lenže Ondro jej tú radosť neurobil. Nepotvrdil jej scenár, že ju nakoniec všetci muži len využijú, zneužijú a odkopnú, aj keď sa Simona o to veľmi snažila. Silu mu dodávalo vedomie, že Simona so svojou temnou stránkou bojuje a chce sa jej zbaviť.

A tak sa Simonina predstava o tom, že sú všetci muži rovnakí hajzli, rozbíjala o realitu. Navonok to postupne vyzeralo, že sa Simona cez svoj podvedomý program dostala. S Ondrom sa napokon vzali a čakali spolu dieťa – syna. Bola v podstate šťastná, ale vlastne jediné, čo zatiaľ bola schopná zmeniť, bolo, že si začala pripúšťať, že jej nakoniec predsa len môže byť dobre, že ju Ondro môže milovať aj napriek tomu, že je taká hrozná.

Všetko sa definitívne zlomilo, až keď sa narodil Šimon. Keď pochopila, že hoci je muž, je na nej absolútne závislý, že bez nej jednoducho neprežije. A ona si nemôže dovoliť byť hrozná, príšerná a nemožná mama, lebo jej syn si to nezaslúži.

A tak v sebe objavila úplne inú Simonu, ktorú Ondro ešte viac miloval.  

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia