Necítila som s ňou žiadne spojenie: Príbeh Sereny Williamsovej a jej dcéry

Necítila som s ňou
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2022-07-09 08:00:00 |

Serena je nielen tenisová hviezda, ale aj otvorená celebrita. Okrem iného prezradila aj to, že počas tehotenstva necítila s dcérkou v bruchu žiadne prepojenie, o ktorom hovoria mnohé mamy.

Serenin zaujímavý životný príbeh spojený s tenisom sa začal písať, keď mala 3 roky. Vtedy po prvýkrát držala v ruke raketu. Otec Richard Williams sa rozhodol vychovávať ju a ďalšie svoje deti v duchu odhodlania, sebadôvery a odvahy. Niečo, čo sa zdá byť veľmi jednoduché, ale čo dalo Serene silný základ na to, aby dokázala čeliť budúcim výzvam vo svojom osobnom aj profesionálnom živote.

Ako hovorí, hranie tenisu od útleho detstva malo výrazný dopad na jej fyzické zdravie. „Vyvrtla som si členky, podlomila kolená, hrala som s obviazanou Achillovou pätou a pre kŕče chrbta som musela odstúpiť z turnaja,“ spomína pár problémov. Ako poznamenala, utrpela snáď každé zranenie, ktoré si možno predstaviť a vďaka tomu dokonale pozná svoje telo. V roku 2011 prekonala pľúcnu embóliu, ktorá ju dostala do kritického stavu.

Život snov

Potom prišiel rok 2017 a všetko bolo zaliate slnkom. V tom roku sa stala tenistkou s najväčším počtom grandslamových titulov na konte v Open Era (od roku 1968) s 23 trofejami. V septembri sa stala mamou a v novembri sa vydala za podnikateľa a spoluzakladateľa Redditu Alexisa Ohaniana, s ktorým chodila od roku 2015. Všetko sa zdá byť dokonalé, no Serena prezradila, že v skutočnosti to až tak úžasné všetko nebolo.

Kronika neohláseného tehotenstva

Serena zistila, že je tehotná len dva dni pred Australian Open. Uvedomila si, že telo, ktoré tak dobre pozná, bude úplne oddané starostlivosti o nový život, ktorý sa v nej rodí. Počas prvého trimestra mala bolesti hlavy a zvláštnu chuť železa v ústach, ale nič znepokojujúce. „Mala som úžasné tehotenstvo. Myslím, že som jedna z tých žien, ktoré sú rady tehotné. Užívala som si pozitívnu pozornosť, pretože som zvyknutá na kritiku a negatívne komentáre od médií."

Príchod nového svetla do jej života

Serena sa priznala, že bola posadnutá tým, aby sa jej dcéra narodila začiatkom septembra a tak jej koncom augusta dali tabletku na vyvolanie pôrodu. Keď sa dostavili kontrakcie, bola šťastná. „Bolo to skvelé! Viem, že to nie je to, čo by ženy hovorili, ale ja som sa z pôrodu tešila. Žila som pre ten okamih. Milovala som tie kŕče, cítila som, ako sa moje telo snaží dostať dieťa von,“ opísala.

Olympiino srdce však začalo biť nepravidelne a lekári museli pristúpiť k cisárskemu rezu. Serena bola sklamaná, lebo veľmi chcela rodiť prirodzene „Mala som za sebou toľko operácií a čakala ma ďalšia.  Byť športovcom znamená neustále ovládať svoje telo, využívať jeho silu, ale je to aj o tom, vedieť, kedy sa vzdať. Bola som pripravená na všetko a bola som rada, že sme  od zdanlivo nekončiaceho procesu prešli k jasnému plánu priviesť toto dieťa na svet.“

Po cisárskom reze ju začalo dusiť. Nemohla dýchať, tak začala kašľať, aby mala viac vzduchu, no kašlala tak silno, že rana po cisárskom reze sa opäť otvorila. Museli ju operovať druhýkrát. Vedela, že niečo nie je v poriadku, preto požiadala zdravotníkov, aby jej otestovali pľúca, no venovali tomu malú pozornosť. Trvala na tom, kým lekár neurobil nejaké testy a nenašiel zrazeninu v pľúcach. Podstúpila tretiu operáciu... Keby ju nepočúvol, už by tu možno nebola.

Tvárou v tvár materstvu

Serena bola nervózna zo stretnutia s dcérkou Olympiou. „Počas tehotenstva som ani jediný raz nepocítila to zvláštne puto či spojenie. Nikdy som neprešla tým neuveriteľným pocitom Bože môj, toto je moje dieťa“. Nemala z toho dobrý pocit, lebo podľa všeobecných predstáv by sa správna mama mala zamilovať do dieťatka od prvej sekundy. „Áno, bola som levica, ktorá za každú cenu ochraňovala svoje dieťa, ale nebola som z nej nadšená. V tehotenstve som stále očakávala, kedy príde ten pocit, že ju už poznám, no nikdy neprišiel,“ povedala otvorene.

Hlboká láska a oddanosť dcére

To, čo necítila počas tehotenstva, sa objavilo, keď ju zbadala po pôrode. "Keď som ju konečne uvidela, hneď som sa zamilovala. Nebolo to úplne okamžité, ale bolo to tam a z toho semienka to vyrástlo. Nemohla som sa na ňu prestať pozerať, moja Olympia."

Instagram
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia