Podporte zdravie a prosperitu vašej rodiny: Pestuje týchto 5 rastlín

Podporte zdravie a prosperitu
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-31 00:30:00 |

Či už patríte k milovníkom rastlín alebo nie, v príbytku by nemali chýbať. Minimálne už len preto, lebo produkujú kyslík, čo má priamy vzťah s naším blahobytom.

Renomovaná koučka životného štýlu Jay Madaan vybrala päť najlepších rastlín, ktoré dokážu zlepšiť energiu príbytku a vy sa v ňom budete cítiť lepšie. Vychádzala pri tom z indickej obdoby Feng Shui, tzv. Vastu šatra, ktoré si kladie za cieľ vytvoriť dokonalé a harmonické bývanie v súlade s prírodnými energiami a využíva vplyv svetových strán a numerológiu. Základom je práca s tvarom a celkovým umiestnením príbytku, ako aj interiéru.

1. Tučnolist vajcovitý (Crassula ovata)

Táto rastlina sa nachádza vo väčšine domácností. Jej vlastná energia je jednoduchá a spontánna. Je nenáročná na starostlivosť, pretože sa jej darí v akomkoľvek kvetináči, ktorý doma nájdete, či už je to klasický črepník, umelohmotný kvetináč, prázdna fľaša na vodu. Je veľmi vastu-kompatibilná. Ideálne je umiestniť ju blízko okna alebo na príručný stolík v miestnosti, kde sa najviac zdržujete, aby ste získali z nej energiu.

2. Dracéna Sanderova (Dracena sanderiana)

Často ju voláme bambus, ale nejde o bambus. Z pohľadu Vastu šatra ide o veľmi priaznivú rastlinu, lebo priťahuje šťastie a bohatstvo. Rovnako ako tučnolist nie je náročná na starostlivosť, preto patrí k populárnym izbovým rastlinám. Jej umiestnenie v príbytku alebo v kancelárii vedie k šťastiu a prosperite vo všetkých sférach života.

3. Tujovec východný (Platycladus Orientalis)

Zatiaľ čo s touto rastlinou sa stretávame najčastejšie v záhradách, môže sa pestovať aj v interiéri. Tujovec je vždyzelený ihličnan. Ak ho umiestnite pri vchode do vašej obývačky, pridá priestoru nielen na kráse, ale aj na pozitívnej atmosfére celého domova. Je to užitočné pri zmierňovaní účinkov spôsobených veľkými chybami, ak sa nejaké vyskytli, u vás doma. Pomáha tiež dosiahnuť harmóniu medzi pármi.  Jay Madaan radí, aby ste ho zasadili spoločne ako pár a nezabudli na polievanie. Jeho vyschnutie totiž môže spôsobiť problémy.

4. Bazalka indická (posvätná)

Pestovanie tohto druhu bazalky odstraňuje z príbytku negatívnu energiu. Najlepšie miesto pre ňu je  buď na severe, východe alebo severovýchode. Hodí sa k nej aj roh terasy alebo balkóna. Bazalka posvätná je nielen vastu vyhovujúca, ale aj liečivá bylinka, vďaka čomu je v domácnosti užitočná. Je  symbolom čistoty a je známa tým, že odstraňuje toxíny z krvi. Rovnako tak pomáha udržiavať bez toxínov a nečistôt vzduch.

5. Svokrin jazyk (Sansevieria trifasciata)

Táto izbová rastlina kompatibilná s vastu pomáha šíriť pozitívnu energiu. Podporuje tok kyslíka v miestnosti, čo následne znižuje stres a vytvára zdravé prostredie. Je známa aj pod názvami ako hadia rastlina, meč svätého Juraja či konopná struna zmije. Tomuto typu rastlín s dobre darí aj v tienistých kútoch príbytku. Svokrin jazyk funguje ako filter vnútorného vzduchu, pretože pomáha premieňať oxid uhličitý na kyslík. Schopnosť odstraňovať toxíny z prostredia robí z tejto izbovky  ideálnu rastlinu pre domácnosť, pretože pomáha regulovať zdravé prúdenie vzduchu.

Fotogaléria

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia