Príbeh zo života: Manžel ma vydiera milenkami

Príbeh zo života: Manžel
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-01 16:30:00 |

Mám polročného synčeka a cítim sa permanentne unavená. Aj keď nejakú energiu nazbieram, tak jej nie je toľko, aby som ešte večer mala chuť na milovanie.

Teda – nie že by som chuť na sex nemala vôbec, ale rozhodne to nie je tak často, ako by chcel môj manžel. Darmo sa mu snažím vysvetliť, že som fakt unavená, že keby možno prišiel z práce skôr a pomohol mi doma, tak by som mala viac energie. Skôr je na mňa naštvaný, tlačí na mňa, vyhráža sa mi, že ak sa s ním nebudem milovať, tak si nájde milenku.

Toto mi však vôbec  chuti na sex vôbec nepridáva, skôr naopak. Snažím sa o tom s manželom otvorene hovoriť, ale cítim medzi nami dusno. Na jednej strane sa nechcem do sexu nútiť, na druhej strane sa naozaj bojím, že ma začne podvádzať.

Čo na túto situáciu hovorí psychologička Katarína Szabados? 

„Ja by som skúsila dať karty na stôl. Povedať mu, ako sa v tom všetkom cítim. A na férovku by som priznala, že mám sex rada, ale potrebujem naň energiu. A hľadajte spoločne ako to urobiť, aby ste mali viac pomoci. Či od neho, alebo zapojte babičky, zaplaťte opatrovateľku, skúste nájsť také riešenie, aké vám bude fungovať.

Ono to nie je tak, že manžel tým, že je muž, má na sex nárok. Ak chce sex, musí hľadať spôsob, aby ste chuť mali tiež, nie tlačiť (obrátene to, samozrejme, platí tiež). A nie som si istá, či vydieranie milenkami bude práve ten najlepší motivačný dôvod. A pokiaľ

sa do sexu donútite len preto, aby vás nepodviedol, tak časom sex začnete doslova nenávidieť a  vzťah sa vám časom rozpadne. To nie je riešenie.“

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia