Decembrové deti: Prečo to majú lepšie, než si uvedomujú?

Decembrové deti: Prečo to
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-12-25 00:30:00 |

Na prvý pohľad to tak možno nevyzerá, no veda tvrdí, že deti narodené v poslednom mesiaci roka to naozaj vyhrali.

Ľudia narodení v decembri tvrdia, že to nie je práve ideálny čas na narodeniny. Každý sa zameriava najmä na Vianoce a vianočné darčeky a tak sa môže zdať, že ich špeciálnemu dňu sa nepripisuje taká dôležitosť, akú by si predstavovali. Neraz totiž dostanú „spoločné“ darčeky na narodeniny aj na Vianoce alebo sú skromnejšie, čo je nepríjemné. Ale zatiaľ, čo by v tejto oblasti mohli cítiť nespravodlivosť, narodeniny v decembri majú veľa iných úžasných výhod, ktoré ľudia narodení v iných mesiacoch nemajú.

Majú najväčšiu šancu dlho žiť

Mnohé vedecké štúdie, a aj niektoré o niečo menej vedecké, naznačujú, že my ostatní si môžeme kresliť kratšiu čiarku ako decembroví ľudia. Tí majú totiž vyššiu pravdepodobnosť, že budú žiť dlhšie. Podľa štúdie publikovanej v Journal of Aging Research nie je až také ojedinelé, keď sa decembrový oslávenec dožíva okolo 105 rokov. Práve medzi nimi sa totiž nachádza najviac dlhovekých ľudí.

Decembrové deti sú najzdravšie a najpohodovejšie

Prieskum amerických vysokoškolských študentov ukázal, že ľudia narodení v decembri sa sťažujú menej ako ostatní a majú menej časté výkyvy nálady. Takže je fajn mať kamaráta narodeného v decembri. Najmenej im tiež hrozia kardiovaskulárne ochorenia.

Ideálne povolanie? Zubár

Znie to možno trochu divne, ale výskumníci našli štatistické prepojenie medzi mesiacom narodenia a určitými profesiami. Decembrovým oslávencom pasuje zubárske kreslo, okolo ktorého sa dokážu s istotou zvŕtať. Ak sa teda váš zubár či zubárka narodili v poslednom mesiaci v roku, môžete si byť takmer istí, že ste v dobrých rukách!

Sú ranné vtáčatá

Možno je to preto, že sa narodili v mesiaci, keď sú noci dlhé a dni krátke, ale výskumy ukázali, že ľudia narodení v decembri si dokážu vychutnať sladký spánok a zobúdzajú sa skoro ráno s úsmevom na perách. Kým človek narodený v decembri je už dávno pohĺbený do práce, my ostatní sa ešte len preberáme so šálkou kávy v ruke.

Sú to prirodzení športovci

Zdá sa, že tí, ktorí sa narodili v zimných a jesenných mesiacoch, majú prirodzené atletické schopnosti. Informáciu priniesol Medzinárodný vestník športovej medicíny. Vedci sa domnievajú, že je to spôsobené vyššou expozíciou vitamínom D počas tehotenstva.

Ak ste teda vy alebo vaše dieťa narodení v decembri, možno vás neohúria úžasné narodeninové dary či dokonca možno dostanete darček zabalený do vianočného papiera, ale aspoň viete, že máte pravdepodobnosť žiť dlhšie, vaše srdce by malo vydržať dlho zdravé, ostatných hravo porazíte v každom športe a ostatní obdivujú vašu schopnosť byť od skorého rána v top forme.

A to naj...

Narodili sa v mesiaci, na ktorý sa všetci tešíme. Vianoce majú neopakovateľnú atmosféru, akú nikdy inokedy v roku nezažijeme.  A je jedno, či sú na snehu alebo počasie vonku pripomína jar, ako tento rok.  U tých, ktorí stratili svojich blízkch, majú trpkejšiu príchuť, no najčastejšie práve na Vianoce s láskou spomíname aj na tých, ktorí svoju pozemskú púť skončili. December je jenoducho jedinečný - plný radosti, prekvapení, ale aj spomienok, veselých aj smutných, Cez vianočné sviatky máme akosi viac času, rodina je spolu o niečo viac a to je naozaj dôvod, prečo narodeniny v decembri nie sú vôbec zlé.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia