11 faktov o deťoch narodených v decembri

11 faktov o deťoch
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2020-12-08 10:30:00 |

Posledný mesiac v roku je tu. Odvšadiaľ počuť samé zvončeky, v ovzduší vládne predvianočná atmosféra. Akí sú ľudia narodení v tomto kúzelnom mesiaci?

Decembrové deti prídu na svet ako ambiciózne, optimistické a inteligentné bytosti, ktoré milujú spoznávanie a objavovanie sveta a vymýšľanie rôznych dobrodružstiev. Sú štedré, lojálne, ľahko nadväzujú kontakty a majú veľa priateľov. Optimistická povaha im zväčša ostáva aj v neskoršom veku a v dospelosti. Rady sa učia novým veciam a nerady plánujú.

Niekoľko zaujímavých faktov o decembrových ratolestiach:

1. Budú dlho žiť

Výsledky štúdie v časopise Journal of Aging Research hovoria jasne. Ľudia, ktorí sa narodili v decembri, majú väčšiu pravdepodobnosť, že ich život bude dlhý.

2. Sú ranné vtáčatá

Váš drobec je síce narodený v poslednom mesiaci roka, je však prvý, kto zobudí celú rodinu. Z výskumov totiž vyplýva, že väčšina ľudí narodených v decembri vstáva ráno skôr. Zatiaľ, čo decembrová ratolesť už stihla toho pomerne veľa, ostatní ešte len dopíjajú svoju svoju rannú kávu.

3. Bude ľavák či pravák?

Aj v tomto majú odborníci jasno. Narodil sa vám v decembri chlapček? S veľkou pravdepodobnosťou bude ľavák! Ak však máte dievčatko, čakajte skôr praváčku. Štúdie z univerzity vo Viedni ukazujú, že chlapci narodení v novembri, decembri a v januári sú s vysokou pravdepodobnosťou ľaváci, zatiaľ čo u dievčat, ktoré sú narodené v tých istých mesiacoch, je pravdepodobnosť nižšia. 

4. Stomatológ či učiteľ?

Výskumníci vo Veľkej Británii uviedli vo Journal of Family Health, že existuje prepojenie medzi mesiacom narodenia a určitými profesiami. Podľa tejto štúdie by drobci narodení v decembri mohli byť skvelí zubári, ale aj učitelia.

5. Zlatá medaila patrí decembrovým „zlatíčkam“

Máte doma malého športovca? O pár rokov môže priniesť zlatú medailu. Podľa štúdie v Medzinárodnom vestníku športovej medicíny tí, ktorí sa narodili v zimných mesiacoch, teda najmä v decembri, majú prirodzené atletické schopnosti a teda môžu byť z nich skvelí športovci.

6. Narodeniny a Vianoce v jeden mesiac

Vaše decembrové zlatíčko si bude užívať Vianoce dlhšie a dokonca trojnásobne. Prečo? Jeden týždeň Mikuláš, druhý týždeň narodeniny a tretí Vianoce. To je ďalšia z výhod decembrových drobcov.

7. Sú úspešní

Čo majú spoločné Brad Pitt, Taylor Swift, Denzel Washington a Jake Gyllenhaal? Sú narodení v decembri. Takže váš drobec má k úspechu poriadne našliapnuté.

8. Sú milovníkmi modrej farby

Čiapka vo farbe topázu či náušnice vo farbe tyrkysu? Áno, decembrové deti doslova milujú modrú farbu, ktorej spektrum odtieňov je naozaj široké. A čo sa týka minerálov, decembrové deti milujú tyrkys, tanzanit a topaz.

9. Ich kvetmi sú cezmína a narcis

December a cezmína jednoducho patria k sebe. Cezmína okrem toho, že sa používa k vianočnému zdobeniu, symbolizuje želanie domáceho šťastia. Narcis symbolizuje koniec zimy a nové začiatky, takže je ideálnym symbolom začínajúceho nového roka.

10. Sú úprimní

Prostorekosť? Nie, úprimnosť. Ľudia narodení v decembri sú najčestnejšie bytosti na tejto planéte. Keď sú o niečom presvedčení, nič ich nedokáže presvedčiť o opaku.

11. Sú rodenými vodcami

Od narodenia sú to malí dirigenti. Keď dostanú šancu byť na vedúcej pozícii, zriedkakedy zlyhajú. Ich logické myslenie im pomáha k spravodlivosti a vedia, že každý príbeh má vždy dve strany.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia