KORONAVÍRUS Rodina pred ním utiekla do lesa, na krku majú políciu

KORONAVÍRUS Rodina pred ním
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-04-11 09:30:00 |

Ľudia sa pred koronavírusom chránia rôzne. Najmä rúškami a tým, že sedia doma. Rodičia s tromi deťmi z Ruska chceli pandémiu prečkať v lese.

Rodičia sa s deťmi vo veku desať, osem a štyri roky vybrali do lesov v pohorí Ural, ktoré rozdeľuje Európu a Áziu. Štátne orgány Sverdlovskej oblasti, odkiaľ rodina pochádza, však ich počínanie neschvaľujú.

Pátranie po rodine vyhlásili na podnet mužovej sestry, ktorá mala o nich strach. Vedela, že odišli, no mali sa jej ozvať, čo sa ani po 24 hodinách nestalo. Zľakla sa, že ich mohla napadnúť divá zver alebo sa im udialo niečo tragické. Informovala o tom agentúra Interfax. Policajtom netrvalo dlho a našli ich. „Otec rodiny informoval, že do lesov odišli preto, aby sa zachránili pre ochorením Covid-19. Zobrali si so sebou zásobu potravín, mobilný telefón a chystali sa pravidelne vracať do miesta bydliska pre jedlo. V lesoch spali na vetvách pod šírym nebom,“ uvádza sa v policajnom komuniké.

Možno dobrý úmysel rodičov sa však u policajtov s pochopením nestretol. Obvinili ich z toho, že si neplnili svoje rodičovské povinnosti, čo je správny delikt, za ktorý im udelili pokutu.

Deti podrobili lekárskej prehliadke, ich zdravotný stav bol dobrý, akurát jedno malo na tele prisatého kliešťa. Teraz budú pod kontrolou sociálnych pracovníkov. Lesy na Urale nie sú v žiadnom prípade pre deti bezpečné a podľa úradov rodičia ohrozili ich životy.

Rusko patrí ku krajinám, kde sa koronavírus začal šíriť veľkou rýchlosťou, postihnutá je najmä Moskva. Sverdlovská oblasť na Urale so 4,3 miliónmi obyvateľov hlásila ku koncu tohto týždňa 59 nakazených, z toho takmer tridsiatka ľudí sa už uzdravila.  

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: themoscowtimes.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia