Toto sú najviac a najmenej obľúbené detské mená storočia

Toto sú najviac a
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-11-02 13:30:28 |

Trendy mien pre bábätká prichádzajú a odchádzajú, ale sú aj také, ktoré sa dokázali vo svete udržať na horných priečkach celé storočie.

Pozrite sa, ktoré chlapčenské a dievčenské mená ustáli test času a napriek tomu, že všetko okolo sa menilo, žiadne módne trendy ich z piedestálu nezhodili. Mená vybrali odborníci zo spoločnosti Ceros prevádzkujúcej vyhľadávač Hello My Name Is. Pri mapovaní obľúbenosti si všimli, že mená sa rokmi stávali stále častejšie rodovo neutrálnymi a tak je dnes bežné, že napríklad meno Alex dávame rovnako chlapcom aj dievčatám. V niektorých menách, ktoré začali upadať, zase stačilo zmeniť jedno písmenko a opäť sa dostali na výslnie. Tak napríklad neprišlo o svoje miesto v prvej stovke meno Elexis, ktoré dnes poznáme v podobe Alexis. Odborníci okrem mien s neustupujúcou popularitou zostavili aj rebríček najmenej obľúbených mien.

Toto je vo svete 5 najobľúbenejších chlapčenských mien:

James (Jakub)

John (Ján)

Robert

Michal

William

K najpopulárnejším po celé storočie patria aj mená David, Richard, Jozef, Charles (Karol), Thomas (Tomáš), Christopher (Krištof), Daniel, Matthew (Matúš), Anthony (Anton), Donald, Paul (Pavol), Mark (Marek, Marko, Markus), George (Juraj), Steven (Štefan), Kenneth

 

Toto je vo svete 5 najobľúbenejších dievčenských mien:

Mary (Mária)

Patricia

Elizabeth (Alžbeta)

Jennifer

Linda

K najpopulárnejším po celé storočie patria aj mená Barbara, Margaret (Margaréta, Margita), Susan (Zuzana), Dorothy (Dorota), Jessica (Jesika), Sarah (Sára), Nancy, Betty, Karen, Lisa (Líza), Helen, Sandra, Ashley, Kimberly, Donna

Na druhom konci rebríčka stoja najmenej populárne mená. Neznamená to, že nie sú dosť pekné alebo zaujímavé, len si jednoducho nenašli medzi rodičmi svoje miesto a boli pri výbere mena pre potomka opomínané. Ak hľadáte pre svoje dieťa meno, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nevyberie veľa rodičov, môžu sa stať práve pre vás inšpiráciou.

Chlapčenské

Davi

Jourdan

Ahron

Bladimir

Kimani

Dievčenské

Zipporah

Mikaylah

Kass

Safira

Rashonda

Každý rodič chce pre svoje dieťatko vybrať ideálne meno a nech je už aké chce, život mu vdýchne až jeho nositeľ. 

Prečítajte si tiež:

Originálne meno podporuje kreativitu dieťaťa

Pre toto chce mama zmeniť meno 4-ročnej dcérke

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia